Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runebergin tortut kevyemmin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Noin 15 kpl

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl mantelilastuja tai piparimuruja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl manteliuutetta tai kardemummaa
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaviiliä (½ tlk) *
  • 100 g pullomargariinia *

Kostutus

  • 1-2 dl vettä + 1 rkl sokeria + 1 tl manteliuutetta +2-3 rkl punssia, rommia tai vahvaa vadelmamehua

Päälle ja täytteeksi

  • n. 2 dl vadelmamarmeladia/hilloa
  • sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet (mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin). Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio- tai muffinivuokiin. Voit käyttää myös torttumuotteja, silikonivuokia tai muffinipeltiä. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää marmeladia/hilloa.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Hieman keveämpiä, mutta silti niin herkullisia! TIESITKÖ, että runebergintorttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Tortun nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille reilusti maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortut keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

VINKKI: Saat vielä kevyempiä, jos korvaat margariinin kokonaan kermaviilillä, käytä tällöin reseptissä yhteensä 2 dl (1 tlk) kermaviiliä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Runebergin tortut tummilla jauhoillaRuneberginkakkuRunebergintortutRunebergintortutRunebergintortutHilla-valkosuklaapiirakka
RunebergintortutTorttuKevytKasvisruokaSesongitMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Runebergintortut
  • 04.02.202412:50
    Juustokakku

    Runebergin juustokakku

  • 03.02.202412:03
    Kuivakakku

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 01.02.202114:35
    Laskiaispullat

    Runebergin laskiaispullat

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Runebergintortut