Mainos

Runebergin tortut kevyemmin

Hieman keveämpiä, mutta silti niin herkullisia! TIESITKÖ, että runebergintorttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen. Tortun nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Noin 15 kpl

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl mantelilastuja tai piparimuruja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl manteliuutetta tai kardemummaa
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaviiliä (½ tlk) *
  • 100 g pullomargariinia *

Kostutus

  • 1-2 dl vettä + 1 rkl sokeria + 1 tl manteliuutetta +2-3 rkl punssia, rommia tai vahvaa vadelmamehua

Päälle ja täytteeksi

  • n. 2 dl vadelmamarmeladia/hilloa
  • sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet (mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin). Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio- tai muffinivuokiin. Voit käyttää myös torttumuotteja, silikonivuokia tai muffinipeltiä. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää marmeladia/hilloa.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille reilusti maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortut keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

VINKKI: Saat vielä kevyempiä, jos korvaat margariinin kokonaan kermaviilillä, käytä tällöin reseptissä yhteensä 2 dl (1 tlk) kermaviiliä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat