Suklaaleivonnaiset tuoreen mangon ja jäätelön kera

Kun leipoo pehmeitä kakkuja ja muffineja, perussääntö on, ettei taikinaa pidä sekoitella liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen. On parasta sekoittaa vain niin, että ainekset juuri ovat sekoittuneet.

Neljälle

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaota
  • 1 mango
  • ½ l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Kääntele jauhoseos varoen munavaahtoon. Laita annosvuokia pellille. Jaa taikina vuokiin, täytä vuoat puolilleen tai hieman yli. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

2. Kuori mango ja poista kivi. Viipaloi.

3. Tarjoile mango leivosten kera jäätelönokareen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat