Suklaaleivonnaiset tuoreen mangon ja jäätelön kera
Kun leipoo pehmeitä kakkuja ja muffineja, perussääntö on, ettei taikinaa pidä sekoitella liikaa jauhojen lisäämisen jälkeen. On parasta sekoittaa vain niin, että ainekset juuri ovat sekoittuneet.
Neljälle
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaota
- 1 mango
- ½ l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Kääntele jauhoseos varoen munavaahtoon. Laita annosvuokia pellille. Jaa taikina vuokiin, täytä vuoat puolilleen tai hieman yli. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
2. Kuori mango ja poista kivi. Viipaloi.
3. Tarjoile mango leivosten kera jäätelönokareen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan