Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Talon suklaatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ja yksinkertainen torttu, joka vain paranee jos se saa maustua päivän tai pari kakkupurkissa. Tarjoile sellaisenaan tai kevyesti vatkatun kerman kera.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 3 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 100 g kilosuklaata
  • 75 g voita
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 3 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.

2. Sulata suklaa ja voi kattilassa erittäin miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula-suklaa ja lisää sitten mantelijauhe ja perunajauhot.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele varovaisesti mukaan taikinaan.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes se tuntuu kypsältä, kun kokeilet sitä tikulla.

6. Jos aiot pakastaa kakun, koristele se vasta myöhemmin tarjoillessasi. Sulata muutoin hieman suklaata miedolla lämmöllä ja norota kakun päälle. Ripottele päälle hieman hillottua appelsiininkuorta.

Lisää aiheesta:

Klassinen suklaatorttuMarsipaanitorttu suklaallaKermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut brownietParas suklaakakkuSuklaatorttu kerman ja hedelmien keraMakea mansikkatorttu
SuklaatorttuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu