Talon suklaatorttu
Tämä on maukas ja yksinkertainen torttu, joka vain paranee jos se saa maustua päivän tai pari kakkupurkissa. Tarjoile sellaisenaan tai kevyesti vatkatun kerman kera.
Kuudelle-kahdeksalle
- 3 munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 100 g kilosuklaata
- 75 g voita
- 1 dl jauhettua mantelia
- 4 rkl perunajauhoja
- 3 munanvalkuaista
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.
2. Sulata suklaa ja voi kattilassa erittäin miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula-suklaa ja lisää sitten mantelijauhe ja perunajauhot.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele varovaisesti mukaan taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes se tuntuu kypsältä, kun kokeilet sitä tikulla.
6. Jos aiot pakastaa kakun, koristele se vasta myöhemmin tarjoillessasi. Sulata muutoin hieman suklaata miedolla lämmöllä ja norota kakun päälle. Ripottele päälle hieman hillottua appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti