Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen suklaatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen suklaatorttu sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sitä voi tarjota niin jälkiruokana, kahvin kera kuin noutopöydässä.

12 palaa

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100g tummaa suklaata
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa ja margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään huolellisesti. Sekoita varovasti jäähtynyt suklaamassa munaseokseen ja sitten yhtä varoen jauheseos niin, että muodostuu tasainen taikina. Jos sekoitat liian voimakkaasti, taikina lässähtää.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15 minuutin ajan. Kakku saa olla keskeltä hieman taikinamainen. Anna kakun levätä vuoassa, kunnes se on kokonaan jäähtynyt.

3. Sulata suklaa, anna jäähtyä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Suklaakuorrutettu suklaatorttuKuorrutettu suklaatorttuSuklaatorttu suklaaraasteellaRanskalainen päärynäkakkuSuklaatorttu kerman ja hedelmien keraTalon suklaatorttu
SuklaatorttuJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Isänpäivän suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Klassinen suklaatorttu

  • 21.02.201315:12
    Jälkiruoat

    Suklaakuorrutettu suklaatorttu

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Marsipaanitorttu suklaalla

  • 21.02.201315:09
    Jälkiruoat

    Kuorrutettu suklaatorttu