Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohisushit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

8 palaa

  • 1 leväarkki, nori
  • 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
  • wasabia
  • 20 g erittäin tuoretta lohta ohuina viipaleina
  • 20 g porkkanaa ohuina tikkuina
  • 20 g kurkkua ohuina tikkuina

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi.

2. Sivele riisille ohut juova wasabia. Lado porkkana- ja kurkkutikut sekä lohiviipaleet päälle ja kääri rullalle. Liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa.

3. Leikkaa terävällä veitsellä 8 palaksi. Tarjoile hillotun inkiväärin, japanilaisen soijan ja wasabin kanssa.

Oikeat sushit tehdään lähes pyyntituoreesta, raaasta kalasta. Yksi kalalaji, jota meillä saa aina miltei kaikkialta on lohi. Ellet uskalla käyttää raakaa kalaa, fuskaa vähän ja ota savustettua lohta.

Lisää aiheesta:

SashimiSushi California rollsSushipalat katkarapujen ja mädin keraSushipyörykät lohipäällysteinSushipyörykät ja jättikatkaravutKasvis-sushipalat
SushiJapanilaistaAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 24.08.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Sushiriisi

  • 08.03.201311:19
    Kevyt

    Siika-avokado-makit (12 kpl)

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Porkkana-pähkinä-sushirullat ja yrttimajoneesidippi