Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera
Alkupala tai lounasruoka, tästä ohjeesta syntyy kumpi tahansa. Valitse mielellään paria erilaista ja eriväristä salaattilaatua. Lohen pitää olla vastapaistettua ja vielä haaleata.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 4 viipaletta tuoretta lohta à 60 g
- 2 tl voita
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- 250 g salaatinlehtiä
- 4 retiisiä
- 4 pientä kukkakaalin kukintoa
- 10 cm kurkkua
- 12 kirsikkatomaattia
Kastike
- 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 1/2 rkl vettä
- 2 maustemittaa suolaa
- valkopippuria myllystä
- 3 rkl oliivi- tai muuta ruokaöljyä
- 1 pieni nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet kauniisti neljälle suurelle lautaselle. Koristele kukkakaalinupuilla, retiiseillä, kirsikkatomaateilla ja kurkkusuikaleilla.
2. Kastike: hienonna ruohosipuli pieneksi. Vatkaa yhteen vesi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy ja vispaa vielä. Lisää lopuksi ruohosipuli. Pirskottele kastike salaattien päälle.
3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja ruskista ne voissa kuumalla pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta. Kruunaa salaattiannokset kuumilla lohiviipaleilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan