Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton

4 hengelle

  • 4 viipaletta tuoretta lohta à 60 g
  • 2 tl voita
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • 250 g salaatinlehtiä
  • 4 retiisiä
  • 4 pientä kukkakaalin kukintoa
  • 10 cm kurkkua
  • 12 kirsikkatomaattia

Kastike

  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 3 rkl oliivi- tai muuta ruokaöljyä
  • 1 pieni nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet kauniisti neljälle suurelle lautaselle. Koristele kukkakaalinupuilla, retiiseillä, kirsikkatomaateilla ja kurkkusuikaleilla.

2. Kastike: hienonna ruohosipuli pieneksi. Vatkaa yhteen vesi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy ja vispaa vielä. Lisää lopuksi ruohosipuli. Pirskottele kastike salaattien päälle.

3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja ruskista ne voissa kuumalla pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta. Kruunaa salaattiannokset kuumilla lohiviipaleilla ja tarjoile heti.

Alkupala tai lounasruoka, tästä ohjeesta syntyy kumpi tahansa. Valitse mielellään paria erilaista ja eriväristä salaattilaatua. Lohen pitää olla vastapaistettua ja vielä haaleata.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraTaskurapusalaatti leipäkrutonkien keraKesäinen lohisalaattiHaalea lohisalaattiLohisalaatti isollekin joukolle
LohisalaattiPääruoatKastikkeet ja dipitKalaruokaKeventäjätKevytGluteenitonKananmunatonAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti
  • 19.7.08:31
    Salaatit

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 20.07.202208:26
    Salaatit

    Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Graavilohisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastramia salaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera