Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohinigirit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sushi lohinigiri! Reseptin on tehnyt Nicolas Thieulon.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • Noin 350 g lohifileetä (ei häntäpala)
  • 4 dl sushiriisiä
  • 4,5 dl vettä

Etikkaliemi

  • 7 rkl riisietikkaa
  • ½ rkl suolaa
  • 4 rkl sokeria

Lisäksi

  • wasabia
  • soijakastiketta
  • inkivääriä

Valmistusohje

Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja laita syvään kattilaan. Lisää 4,5 dl kylmää vettä. Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia ja laita kansi päälle. Kuumenna lieden suurimmalla teholla, kunnes riisi alkaa kiehua, käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen vielä noin 10 minuuttia. Siirrä kypsä riisi isoon kulhoon.

Riisin kiehuessa voit maustaa makean etikkaliemen. Kiehauta riisietikka, suola ja sokeri. Jäähdytä. Kaada liemi leikkausliikkein riisin päälle. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi ja peitä se kostealla pyyhkeellä. Riisi säilyy yhden päivän huoneenlämmössä (ei jääkaapissa, koska etikkariisi kovettuu kylmässä).

Leikkaa lohifileepalasta ohuita noin 3 cm x 6 cm paloja. Kastele kädet vedellä ja pyöritä riisistä toisen kämmenen pohjalle ovaalinmuotoisia suupaloja (ei liian tiiviitä). Sipaise hiukan wasabia toiselle puolelle lohisiivua ja asettele siivu riisipallon päälle (wasabipuoli alaspäin). Tee niin monta suupalaa kuin lohta ja riisiä riittää. Tarjoile soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Lisää aiheesta:

SushiriisiSushia pohjoismaiseen tapaanKylmää, keitettyä lohta hyytelössäMustan vyön sushipalatPilahviriisiMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
JapanilaistaSushiKevytKananmunatonLaktoositonUusivuosiKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Japanilaista
  • 18.08.202407:00
    Risotto

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Sushiriisi

  • 18.02.201300:00
    Sushi

    Lohinigirit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaa kalaa sisilialaiseen tapaan