Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullia muhennettujen porkkanoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 400 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • ½ dl maitoa

Muhennos

  • 500 g porkkanoita
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl maitoa + keitinliemi
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan muna, suola, pippuri, timjami ja tomaattipyree sekä lionnut korppujauho. Sekoita hyvin. Muotoile pieniä lihapullia ja paista ne voissa.

2. Keitä viipaloidut porkkanat lähes pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna maidolla ja porkkanoiden keitinvedellä sopivanpaksuiseksi muhennokseen. Mausta ja kääntele porkkanat joukkoon. Kuumenna.

3. Sekoita persiljasilppu muhennokseen ja tarjoile lihapullien kanssa.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaLenkkimakkaraa juustokastikkeellaPaneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin keraAppelsiinipihvitMuhennetut leikkopavut läskin kanssaJauhelihapyyt
LihapullatPääruoatLiharuoka

Muhennetut porkkanat maistuvat hyviltä myös paistetun makkaran kanssa. Ja lihapullat ovat tietysti ihania muidenkin lisäkkeiden kanssa. Teepä tupla-annos lihapullia ja pakasta loput.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti