Lihapullia muhennettujen porkkanoiden kera
Muhennetut porkkanat maistuvat hyviltä myös paistetun makkaran kanssa. Ja lihapullat ovat tietysti ihania muidenkin lisäkkeiden kanssa. Teepä tupla-annos lihapullia ja pakasta loput.
Neljälle
- 400 g sikanautajauhelihaa
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 1 tl timjamia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3/4 dl korppujauhoa
- ½ dl maitoa
Muhennos
- 500 g porkkanoita
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 5 dl maitoa + keitinliemi
- suolaa ja pippuria
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita jauhelihaan muna, suola, pippuri, timjami ja tomaattipyree sekä lionnut korppujauho. Sekoita hyvin. Muotoile pieniä lihapullia ja paista ne voissa.
2. Keitä viipaloidut porkkanat lähes pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna maidolla ja porkkanoiden keitinvedellä sopivanpaksuiseksi muhennokseen. Mausta ja kääntele porkkanat joukkoon. Kuumenna.
3. Sekoita persiljasilppu muhennokseen ja tarjoile lihapullien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti