Lenkkimakkaraa juustokastikkeella

Lenkkimakkaraa voi muunnella monella tapaa. Tässä se keitetään ja gratinoidaan porkkanoiden kera.

Neljälle

  • n. 500 g lenkkimakkaraa
  • 6-8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 prk pieniä, kokonaisia porkkanoita

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa + porkkanaliemi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • hieman jauhettua muskottia
  • hienonnettua persiljaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Laita makkara kattilaan pippurien ja laakerinlehtien kera. Kaada päälle niin paljon vettä, että makkara lähes peittyy, suolaa kevyesti. Keitä makkaraa 15 minuuttia.

2. Sulata margariini kattilassa, vatkaa mukaan vehnäjauhot. Lisää maito ja porkkanaliemi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Keitä kastiketta kokoon 5 minuuttia. Lisää keltuainen, juustoraaste ja persilja.

3. Nosta makkara kattilasta ja viipaloi. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan, asettele porkkanat ympärille. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.