Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lenkkimakkaraa juustokastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lenkkimakkaraa voi muunnella monella tapaa. Tässä se keitetään ja gratinoidaan porkkanoiden kera.

Neljälle

  • n. 500 g lenkkimakkaraa
  • 6-8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 prk pieniä, kokonaisia porkkanoita

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa + porkkanaliemi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • hieman jauhettua muskottia
  • hienonnettua persiljaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Laita makkara kattilaan pippurien ja laakerinlehtien kera. Kaada päälle niin paljon vettä, että makkara lähes peittyy, suolaa kevyesti. Keitä makkaraa 15 minuuttia.

2. Sulata margariini kattilassa, vatkaa mukaan vehnäjauhot. Lisää maito ja porkkanaliemi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Keitä kastiketta kokoon 5 minuuttia. Lisää keltuainen, juustoraaste ja persilja.

3. Nosta makkara kattilasta ja viipaloi. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan, asettele porkkanat ympärille. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Broileripata ja piparjuurikastikeMunakoisolaatikkoPoronpaistia villillä kastikkeellaMerimiespataLihapullia muhennettujen porkkanoiden keraYlelliset crêpesit sianliha-purjotäytteellä
UunimakkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara
  • 03.04.202011:34
    Hellapoliisi

    Uunimakkara – Katin täydellisellä reseptillä valmistuvat samalla myös lisukkeet

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Nopea makkarapannu

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Gratinoitua joulumakkaraa ja piparjuurikastiketta

  • 18.02.201300:00
    Perunamuusi

    Juustogratinoitu makkara ja perunamuusi

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Perunapaistos lenkkimakkaran kanssa