Lenkkimakkaraa juustokastikkeella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662696/landscape16_9/515/290/5cd4233447cc12dd4d9bc264a6dd7c72/xR/899044-1504.jpg)
Lenkkimakkaraa voi muunnella monella tapaa. Tässä se keitetään ja gratinoidaan porkkanoiden kera.
Neljälle
- n. 500 g lenkkimakkaraa
- 6-8 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 prk pieniä, kokonaisia porkkanoita
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa + porkkanaliemi
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- hieman jauhettua muskottia
- hienonnettua persiljaa
- 1 munankeltuainen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Laita makkara kattilaan pippurien ja laakerinlehtien kera. Kaada päälle niin paljon vettä, että makkara lähes peittyy, suolaa kevyesti. Keitä makkaraa 15 minuuttia.
2. Sulata margariini kattilassa, vatkaa mukaan vehnäjauhot. Lisää maito ja porkkanaliemi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Keitä kastiketta kokoon 5 minuuttia. Lisää keltuainen, juustoraaste ja persilja.
3. Nosta makkara kattilasta ja viipaloi. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan, asettele porkkanat ympärille. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka