Paneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin kera

Kokeile vaihteeksi paneerata porsaanseläke. Paistettujen vihannesten ja perunamuusin kanssa saat siitä ihanan aterian. Porsaanseläkkeen voi vaihtaa kyljyksiin.

Neljälle

  • 4 viipaletta porsaanseläkettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Vihannekset

  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 dl hillosipuleita

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 20 g voita
  • 3 1/3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, raastettua muskottia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori ja paloittele perunat, keitä pehmeiksi. Kuumenna maito. Muusaa perunat, lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, mausta vastajauhetulla muskotilla. Lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan samalla vatkaten muusia sopivan paksuiseksi.

2. Nuiji lihat sopivan paksuisiksi. Vatkaa muna syvällä lautasella. Kaada jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele lihat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista voissa matalalla lämmöllä, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

3. Vihannekset: Suikaloi paprikat ja kesäkurpitsa. Paista voissa, lisää hillosipulit. Tarjoile porsaanseläkkeen ja perunamuusin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.