Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile vaihteeksi paneerata porsaanseläke. Paistettujen vihannesten ja perunamuusin kanssa saat siitä ihanan aterian. Porsaanseläkkeen voi vaihtaa kyljyksiin.

Neljälle

  • 4 viipaletta porsaanseläkettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Vihannekset

  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 dl hillosipuleita

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 20 g voita
  • 3 1/3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, raastettua muskottia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Perunamuusi: Kuori ja paloittele perunat, keitä pehmeiksi. Kuumenna maito. Muusaa perunat, lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, mausta vastajauhetulla muskotilla. Lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan samalla vatkaten muusia sopivan paksuiseksi.

2. Nuiji lihat sopivan paksuisiksi. Vatkaa muna syvällä lautasella. Kaada jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele lihat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista voissa matalalla lämmöllä, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

3. Vihannekset: Suikaloi paprikat ja kesäkurpitsa. Paista voissa, lisää hillosipulit. Tarjoile porsaanseläkkeen ja perunamuusin kera.

Lisää aiheesta:

Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessaMunakoisolaatikkoEntrecôte ja paakarin perunatPikantti lihapaistos perunaohukaisten keraVenäläiset lihapullatLihapullia muhennettujen porkkanoiden kera
PerunamuusiPorsaanleikePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi