Muhennetut leikkopavut läskin kanssa

Muhennetutu leikkopabut sopivat mainiosti rapeiden läskiviipaleiden seuraksi.

Neljälle

  • 600 g tuoreita leikkopapuja
  • 5 dl vettä
  • 1 vihannesliemikuutio
  • 400 g siankylkeä
  • suolattua tai savustettua

Muhennos

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl keitinlientä
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vedä pavunpaloista "langat" ja katko palot pienemmiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää pavut. Keitä papuja, kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Nosta liemestä ja valuta.

2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele pavut joukkoon ja kuumenna.

3. Paista läskiviipaleet rapeiksi ja tarjoile muhennoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.