Jauhelihapyyt

Näitä pitkulaisia, suurehkoja lihapullia kutsutaan pyiksi, luultavasti koska ne muistuttavat pientä, pulskahkoa, samannimistä lintua. Näistä tulee maukkaita sekä naudan- kuin riistanjauhelihastakin tehtynä.

Neljälle

  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl timjamia
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1 kananmuna
  • ½ nippu persiljaa, hienonnettuna
  • ½ naudanliemikuutio

Kastike

  • siivilöityä lientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • soijaa
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita
  • puolukoita

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha ja kaikki ainekset paitsi liemikuutio. Muotoile pitkulaisiksi pyiksi. Ruskista ne hyvin voissa pannussa.

2. Laita pyyt pataan, murusta päälle liemikuutio ja lisää tilkka vettä. Jälkipaista hiljalleen kannen alla 10 minuuttia tai kunnes pyyt ovat valmiita.

3. Siivilöi liemi kattilaan. Sekoita jauho ja kerma tasaiseksi suurukseksi ja vatkaa mukaan liemeen. Keitä 5-10 minuuttia. Maista ja mausta kastike ja kaada se jauhelihapyiden päälle. Tarjoile puolukoiden ja keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.