Letut vadelmakermalla
Kaikkien lasten pitäisi saada lettuja vadelmakermalla ainakin kerran kesässä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 3 kananmunaa
- 6 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- 4 dl tuoreita vadelmia
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Vatkaa munat sekä puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa sileäksi. Vatkaa mukaan loput maidosta sekä suola. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.
2. Kuumenna lettupannu ja laita siihen nokare voita. Kaada pannuun ohuet kerrokset taikinaa jokaiseen lettuun. Kun pinta on jähmettynyt, käännä letut ja paista vielä muutama minuutti.
3. Paista kaikki letut samalla tavalla. Vatkaa kerma ja sekoita siihen vadelmat. Tarjoile vastapaistettujen lettujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät