Letut vadelmakermalla
Kaikkien lasten pitäisi saada lettuja vadelmakermalla ainakin kerran kesässä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 3 kananmunaa
- 6 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- 4 dl tuoreita vadelmia
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Vatkaa munat sekä puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa sileäksi. Vatkaa mukaan loput maidosta sekä suola. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.
2. Kuumenna lettupannu ja laita siihen nokare voita. Kaada pannuun ohuet kerrokset taikinaa jokaiseen lettuun. Kun pinta on jähmettynyt, käännä letut ja paista vielä muutama minuutti.
3. Paista kaikki letut samalla tavalla. Vatkaa kerma ja sekoita siihen vadelmat. Tarjoile vastapaistettujen lettujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut