Crepit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667872/landscape16_9/515/290/20eb492ea9a9a480ba3adfb2faa7afd5/DD/crepit-8970.jpg)
Ihanan ohuet crepit valmistetaan melko täyteläisestä taikinasta, jossa on normaalia lettutaikinaa enemmän munaa ja kermaa. Kätevimmin crepit syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Ole paistaessa tarkkana, että crepit eivät pala.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Noin 12 kpl
- 3 munaa
- 4 dl maitoa tai kermamaitoa (voi olla laktoositonta)
- 2 dl Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl voisulaa tai öljyä
Valmistusohje
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokeri ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista isohkoiksi seitinohuiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka