Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

Julkaistu 07.11.2014 14:20

7.11.2014.Syyspäivän herkuksi voit paistaa maistuvat rahkaletut, jonka taikinaa on lupa tuunailla erilaisilla leivontamausteilla.

Karpalo-rahkaletut

  • 3 munaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 11/2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl ruokosokerisiirappia
  • 1 dl karpaloita
  • ripaus kanelia tai kardemummaa

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Lisäksi

  • 1 dl vispikermaa
  • 1-2 rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Valmistusohje

Riko munat kulhoon.

Lisää joukkoon vaniljarahka, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, ruokosokerisiirappi ja karpalot, sekä ripaus kanelia tai kardemummaa.

Anna taikinan turvota hetki.

Paista kuumalla pannulla voissa tai margariinissa.

Vaahdota vispikerma ja mausta se ruokosokerisiirapilla tai fariinisokerila, vaniljasokerilla ja ripauksella kanelia.

Tarkista maku.

Tarjoa kermavaahtoa lettujen kanssa.

Vinkki! Seuraksi sopii myös karpalot.

Lisää aiheesta:

Vohvelitaikina ja herkkuvohvelit: Katin ohjeella teet helpot vohvelit täytteineenGluteenittomat lettuleivoksetKookos-banaanipannaritHellapoliisin gluteenittomat kastanjakuppikakut Raparperi-pähkinäpaistos ja valkosuklaa-mansikkarahkaaPorkkana-punajuurikakku
Makeat letutPäivän reseptiHellapoliisiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit