Mainos
Mainos
Hellapoliisi

7.11.2014.Syyspäivän herkuksi voit paistaa maistuvat rahkaletut, jonka taikinaa on lupa tuunailla erilaisilla leivontamausteilla.

Karpalo-rahkaletut

  • 3 munaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 11/2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl ruokosokerisiirappia
  • 1 dl karpaloita
  • ripaus kanelia tai kardemummaa

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Lisäksi

  • 1 dl vispikermaa
  • 1-2 rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Valmistusohje

Riko munat kulhoon.

Lisää joukkoon vaniljarahka, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, ruokosokerisiirappi ja karpalot, sekä ripaus kanelia tai kardemummaa.

Anna taikinan turvota hetki.

Paista kuumalla pannulla voissa tai margariinissa.

Vaahdota vispikerma ja mausta se ruokosokerisiirapilla tai fariinisokerila, vaniljasokerilla ja ripauksella kanelia.

Tarkista maku.

Tarjoa kermavaahtoa lettujen kanssa.

Vinkki! Seuraksi sopii myös karpalot.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.