Hellapoliisin karpalo-rahkaletut
7.11.2014.Syyspäivän herkuksi voit paistaa maistuvat rahkaletut, jonka taikinaa on lupa tuunailla erilaisilla leivontamausteilla.
Karpalo-rahkaletut
- 3 munaa
- 200 g vaniljarahkaa
- 11/2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl ruokosokerisiirappia
- 1 dl karpaloita
- ripaus kanelia tai kardemummaa
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Lisäksi
- 1 dl vispikermaa
- 1-2 rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- ripaus kanelia
Valmistusohje
Riko munat kulhoon.
Lisää joukkoon vaniljarahka, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, ruokosokerisiirappi ja karpalot, sekä ripaus kanelia tai kardemummaa.
Anna taikinan turvota hetki.
Paista kuumalla pannulla voissa tai margariinissa.
Vaahdota vispikerma ja mausta se ruokosokerisiirapilla tai fariinisokerila, vaniljasokerilla ja ripauksella kanelia.
Tarkista maku.
Tarjoa kermavaahtoa lettujen kanssa.
Vinkki! Seuraksi sopii myös karpalot.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan