Rahkaletut
Letut ovat mainiota ruokaa kesällä, eritoten mökillä. Voit valmistaa nämä perinteisesti lettupannulla tai muurinpohjapannulla. Erikoisvehnäjauhoista voi puolet korvata Ohrajauhoilla, näin saat viljaisamman maun lettuihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 isoa tai 16 pientä
- 4 dl maitoa
- 200 g maitorahkaa
- 2 omega-3 munaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl Myllyn Paras Kauralesettä
- 2 1/2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 50 g sulaa kasvimargariinia
- 2 tl (vaahtera)siirappia tai vaaleaa siirappia
- 1/2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Vatkaa kaikki ainekset kierrevatkaimella tasaiseksi taikinaksi ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia ennen paistamista.
Kuumenna paistin- tai lettupannu. Paista letut vähässä rasvassa kauniin ruskeiksi. Tarjoile rahkan tai vaniljakastikkeen sekä tuoreiden marjojen tai marjahillon kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut