Tämä mehevä banaanikakku maistuu välipalana tai kahvin ja teen kera. Kakku on miedon makuinen, täyttävä ja herkullinen. Paista kahden litran leipävuoassa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 4 kypsää banaania
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl maitoa
- korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota kulhossa voi ja sokeri ja lisää munat yksi kerrallaan.
3. Soseuta banaanit ja sekoita vaahtoon. Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.
3. Voitele ja korppujauhota kahden litran vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.