Banaanikakku

Tämä mehevä banaanikakku maistuu välipalana tai kahvin ja teen kera. Kakku on miedon makuinen, täyttävä ja herkullinen. Paista kahden litran leipävuoassa.

4 annosta

  • 4 kypsää banaania
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota kulhossa voi ja sokeri ja lisää munat yksi kerrallaan.

3. Soseuta banaanit ja sekoita vaahtoon. Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.

3. Voitele ja korppujauhota kahden litran vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!