Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lettuja kolakastikkeella ja vadelmilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aivan tavallisista letuista voi tulla juhlava jälkiruoka kolakastikkeen ja vadelmien kanssa. Tässä ne tarjoillaan pieninä leivoksina.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Kolakastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria

Letut

  • 3 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Kolakastike: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna porista n. 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

2. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Vatkaa mukaan loput maidosta sekä suola. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.

3. Kuumenna lettupannu ja laita pannuun hieman voita. Kaada ohut kerros taikinaa (n. ½ dl) jokaiseen lettuun. Kun pinta on jähmettynyt, on aika kääntää letut ja paistaa vielä muutama minuutti. Paista kaikki letut samalla tavalla. Tarjoile kolakastikkeen ja vadelmien kera.

Lisää aiheesta:

Ohukaisia ja kuningatarhilloaKolapiirakka viinimarjojen keraKeikauskakku appelsiinistaAnanaspalatLetut vadelmakermallaPulleat letut
Makeat letutKasvisruokaJälkiruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit