Lettuja kolakastikkeella ja vadelmilla

Aivan tavallisista letuista voi tulla juhlava jälkiruoka kolakastikkeen ja vadelmien kanssa. Tässä ne tarjoillaan pieninä leivoksina.

Ainekset

  • Neljälle

Kolakastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria

Letut

  • 3 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Kolakastike: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna porista n. 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

2. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Vatkaa mukaan loput maidosta sekä suola. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.

3. Kuumenna lettupannu ja laita pannuun hieman voita. Kaada ohut kerros taikinaa (n. ½ dl) jokaiseen lettuun. Kun pinta on jähmettynyt, on aika kääntää letut ja paistaa vielä muutama minuutti. Paista kaikki letut samalla tavalla. Tarjoile kolakastikkeen ja vadelmien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja