Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikkuletut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteisesti lettujen tulee olla pannukakkua loistokkaampia, eli niihin tulee hieman enemmän kermaa, voita ja kananmunaa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Vatkaa vesi, jauhot ja kananmunat sileäksi, pehmeäksi taikinaksi, mausta suolalla. Taikinasta tulee parempi, jos se saa turvota hetken tai jopa yön yli.

2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää taikinaan kerma ja voisula.

3. Kuumenna lettupannu ja laita jokaiseen syvennykseen pieni voinokare. Kaada n. 2 rkl taikinaa joka syvennykseen ja paista pikkuletut. Niiden tulee olla kuivia toiselta puolelta, ennen kuin ne käännetään. Asettele jokaisen pannullisen letut omaksi kasakseen ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Köyhät ritarit tuoreiden hedelmien keraLettutoscaAprikoosiletut jäätelön keraLetut vadelmakermallaSudanilaiset maissiohukaisetPulleat letut
Makeat letutKasvisruokaBrunssiEdullisetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit