Pikkuletut
Perinteisesti lettujen tulee olla pannukakkua loistokkaampia, eli niihin tulee hieman enemmän kermaa, voita ja kananmunaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 dl kermaa
- 2 rkl voita
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Vatkaa vesi, jauhot ja kananmunat sileäksi, pehmeäksi taikinaksi, mausta suolalla. Taikinasta tulee parempi, jos se saa turvota hetken tai jopa yön yli.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää taikinaan kerma ja voisula.
3. Kuumenna lettupannu ja laita jokaiseen syvennykseen pieni voinokare. Kaada n. 2 rkl taikinaa joka syvennykseen ja paista pikkuletut. Niiden tulee olla kuivia toiselta puolelta, ennen kuin ne käännetään. Asettele jokaisen pannullisen letut omaksi kasakseen ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa