Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Köyhät ritarit tuoreiden hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertainen aamiainen tai lounas, joka on sekä helppo valmistaa että todella herkullinen. Käytä mielellään vähintään päivän vanhentunutta leipää.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 12 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 rkl jauhettua kanelia
  • ½ dl sokeria

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl voita + voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • tuoreita hedelmiä

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola sekä puolet maidosta. Vatkaa sileäksi ja paakuttomaksi taikinaksi. Riko munat, vatkaa ne mukaan ja lisää loput maidosta. Sulata voi ja lisää taikinaan.

2. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Kasta leipäviipaleet kokonaan taikinaan ja laita ne sitten pannulle. Paista muutama minuutti molemmin puolin.

3. Asettele paistetut ritarit lautasille ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Tarjoile heti. Tuoreet hedelmät ovat maukas lisuke.

Lisää aiheesta:

Liisan kakkuRicottaletut mustikkahillollaBanaanikakkuKöyhät ritaritRapea sipulipiirakkaSkoonelainen omenakakku
Köyhät ritaritLisäkeruoatAlkuruoatKasvisruokaBrunssiJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Köyhät ritarit
  • 01.12.201707:24
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen French toast eli ranskalaiset köyhät ritarit

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rikkaat ritarit wokkihedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Köyhät ritarit tuoreiden hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Köyhät ritarit á la Sami Garam

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Köyhät ritarit, metsämarjahilloa ja vaniljajäätelöä