Köyhät ritarit tuoreiden hedelmien kera
Tämä on yksinkertainen aamiainen tai lounas, joka on sekä helppo valmistaa että todella herkullinen. Käytä mielellään vähintään päivän vanhentunutta leipää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 12 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl jauhettua kanelia
- ½ dl sokeria
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 6 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 2 rkl voita + voita paistamiseen
Tarjoiluun
- tuoreita hedelmiä
Valmistusohje
1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola sekä puolet maidosta. Vatkaa sileäksi ja paakuttomaksi taikinaksi. Riko munat, vatkaa ne mukaan ja lisää loput maidosta. Sulata voi ja lisää taikinaan.
2. Sulata voi paistinpannulla keskilämmöllä. Kasta leipäviipaleet kokonaan taikinaan ja laita ne sitten pannulle. Paista muutama minuutti molemmin puolin.
3. Asettele paistetut ritarit lautasille ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Tarjoile heti. Tuoreet hedelmät ovat maukas lisuke.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit