Kesäherkkujen suosituimpiin kuuluu mökillä paistetut muurinpohjaletut. Tarjoa Hellapoliisin letut ihanan hillon tai tuoreiden marjojen kanssa.
Ainekset
- 14 kpl
Tarvitset
- 7 dl maitoa
- 3 dl kivennäisvettä (voit korvata tämän myös maidolla)
- 3 munaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl öljyä tai sulatettua voita
- 2½ dl ohrajauhoja
- 2½ dl vehnäjauhoja
Lisäksi
- mansikkahilloa
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje
Mittaa maito ja kivennäisvesi kulhoon.
Sekoita joukkoon munat, suola, öljy tai sulatettu voi, sekä ohrajauhot ja vehnäjauhot. Anna taikinan turvota puolesta tunnista muutamaan tuntiin jääkaapissa ennen paistamista. Kuumenna muurinpohjapannu ja lisää pannulle hieman öljyä sudilla levittäen. Kaada pannun keskelle taikinaa ja levitä sitä lastalla, jotta saat ison ja pyöreän räiskäleen. Paista molemmin puolin kauniin värisiksi.
Tarjoa mansikkahillon ja tuoreiden mansikoiden kanssa.
Vinkki! Voit tarjota seuraksi myös kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.