Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Latva-artisokkaomeletti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • ! tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • ½ purjo
  • 1 prk latva-artisokan pohjia
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • friteerattuja vihanneksia
  • tzatzikia

Valmistusohje

1. Omelettitaikina: Vatkaa kananmunat, vesi ja suola kulhossa.

2. Leikkaa purjo, huuhdo huolellisesti myös lehtien välistä ja suikaloi. Kuutioi artisokanpohjat. Kuumenna öljy paistinpannulla ja anna purjon pehmetä ruskistumatta.

3. Kaada päälle omelettitaikina ja sitten artisokkakuutiot. Liikuttele taikinaa haarukalla siten, että se valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla.

Kodin ruokakomerossa on aina hyvä olla purkillinen latva-artisokan pohjia. Sitten tarvitsetkin hyvään omelettiin vain jokusen kananmunan. Lisäksi voit valmistaa friteerattuja sipulirenkaita ja muita vihanneksia sekä tzatzikia.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteelläLatva-artisokkapaistosParmankinkkumunakasGratinoidut maa-artisokatSienillä täytetyt latva-artisokanpohjatItalialainen maalaismunakas
MunakasVälipalatPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munakas
  • 31.08.202412:00
    Kalaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaa

  • 24.08.202412:00
    Sushi

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan maki-sushimunakasrullat

  • 18.03.202311:30
    Välipalat

    Harri Syrjäsen pekoni-paprikamunakas

  • 14.02.202314:03
    Nopeat ja helpot

    Mikromunakas

  • 29.01.202317:30
    Kasvismunakas

    Harri Syrjäsen texmex-munakas