Latva-artisokkaomeletti

Kodin ruokakomerossa on aina hyvä olla purkillinen latva-artisokan pohjia. Sitten tarvitsetkin hyvään omelettiin vain jokusen kananmunan. Lisäksi voit valmistaa friteerattuja sipulirenkaita ja muita vihanneksia sekä tzatzikia.

4 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • ! tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • ½ purjo
  • 1 prk latva-artisokan pohjia
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • friteerattuja vihanneksia
  • tzatzikia

Valmistusohje

1. Omelettitaikina: Vatkaa kananmunat, vesi ja suola kulhossa.

2. Leikkaa purjo, huuhdo huolellisesti myös lehtien välistä ja suikaloi. Kuutioi artisokanpohjat. Kuumenna öljy paistinpannulla ja anna purjon pehmetä ruskistumatta.

3. Kaada päälle omelettitaikina ja sitten artisokkakuutiot. Liikuttele taikinaa haarukalla siten, että se valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!