Latva-artisokkaomeletti

Kodin ruokakomerossa on aina hyvä olla purkillinen latva-artisokan pohjia. Sitten tarvitsetkin hyvään omelettiin vain jokusen kananmunan. Lisäksi voit valmistaa friteerattuja sipulirenkaita ja muita vihanneksia sekä tzatzikia.

4 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • ! tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • ½ purjo
  • 1 prk latva-artisokan pohjia
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • friteerattuja vihanneksia
  • tzatzikia

Valmistusohje

1. Omelettitaikina: Vatkaa kananmunat, vesi ja suola kulhossa.

2. Leikkaa purjo, huuhdo huolellisesti myös lehtien välistä ja suikaloi. Kuutioi artisokanpohjat. Kuumenna öljy paistinpannulla ja anna purjon pehmetä ruskistumatta.

3. Kaada päälle omelettitaikina ja sitten artisokkakuutiot. Liikuttele taikinaa haarukalla siten, että se valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja