Gratinoidut maa-artisokat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648728/landscape16_9/515/290/e506a1404cc26a6d54d122faafc49dc3/Ks/898944-3067.jpg)
Näihin pieniin muhkuroihin voi todella rakastua! Maa-artisokat sopivat niin keittoihin kuin pyreisiin. Ne sopivat myös gratinoitavaksi, kuten tässä reseptissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- n. 500 g maa-artisokkia
- 1 pkt kuutioitua pekonia
- 2 dl juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 sitruuna viipaleina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori maa-artisokat perunankuorimaveitsellä ja laita ne heti kuorittuasi veteen, jossa on sitruunaviipaleita, jotta artisokat eivät tummu. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Laita artisokat uunivuokaan. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta. Keitä 5 minuuttia.
3. Kaada kastike artisokkien päälle, ripottele päälle pekoni ja juusto. Gratinoi uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka