Gratinoidut maa-artisokat

Näihin pieniin muhkuroihin voi todella rakastua! Maa-artisokat sopivat niin keittoihin kuin pyreisiin. Ne sopivat myös gratinoitavaksi, kuten tässä reseptissä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • n. 500 g maa-artisokkia
  • 1 pkt kuutioitua pekonia
  • 2 dl juustoraastetta

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 sitruuna viipaleina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori maa-artisokat perunankuorimaveitsellä ja laita ne heti kuorittuasi veteen, jossa on sitruunaviipaleita, jotta artisokat eivät tummu. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Laita artisokat uunivuokaan. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta. Keitä 5 minuuttia.

3. Kaada kastike artisokkien päälle, ripottele päälle pekoni ja juusto. Gratinoi uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!