Gratinoidut maa-artisokat

Näihin pieniin muhkuroihin voi todella rakastua! Maa-artisokat sopivat niin keittoihin kuin pyreisiin. Ne sopivat myös gratinoitavaksi, kuten tässä reseptissä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • n. 500 g maa-artisokkia
  • 1 pkt kuutioitua pekonia
  • 2 dl juustoraastetta

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 sitruuna viipaleina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori maa-artisokat perunankuorimaveitsellä ja laita ne heti kuorittuasi veteen, jossa on sitruunaviipaleita, jotta artisokat eivät tummu. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Laita artisokat uunivuokaan. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta. Keitä 5 minuuttia.

3. Kaada kastike artisokkien päälle, ripottele päälle pekoni ja juusto. Gratinoi uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.