Sienillä täytetyt latva-artisokanpohjat
Julkaistu
Sieniretken jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
10 kpl
- 10 latva-artisokanpohjaa purkista
- noin 75 g suikaloitua pekonia
- 2 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
Täyte
- noin 200 g hienonnettuja sieniä
- ½ hienonnettu keltasipuli
- 2 rkl margariinia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- soijaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen, ylävastuksella. Paista pekonit. Laita valutetut artisokanpohjat uunivuokaan.
2. Paista sieniä ja sipulia margariinissa kattilassa kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Puuteroi jauhoilla, lisää kerma ja keitä 10 minuuttia kunnes muhennos paksuuntuu. Mausta.
3. Levitä muhennos pohjille, ripottele päälle pekoni ja juusto. Puuteroi paprikajauheella. Gratinoi nopeasti uunissa niin että juusto saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka