Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mukava alkuruoka tai naposteltava drinkin kera ennen päivällistä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 latva-artisokkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sitruunanlohko
  • suolaa ja vettä

Vuohenjuustotäyte

  • 50 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vuohenjuustotäyte: Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Poista artisokista varret, helpoiten murrat ne pöydän reunaa vasten, silloin säikeiset osat poistuvat samalla. Jos artisokan latva on ruma, voit leikata palan pois.

3. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi tilavassa kattilassa, lisää laakerinlehti ja sitruunalohko. Lisää artisokat, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla n. 40 minuuttia. Kun lehdet irtoavat helposti, artisokat ovat valmiita. Irrota lehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Laita vuohenjuustotäytettä lehdille.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokat yrttivoillaGratinoidut latva-artisokanpohjatFleur de courgetteLehtipihvi, keltuainen ja piparjuuriraastePossunfilee-artisokkaleivokset ja sienimuhennosHerkkusienillä täytetyt latva-artisokat
Täytetty artisokkaKananmunatonGluteenitonKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suupalat punaisella mädillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt latva-artisokat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokat yrttivoilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ravunpyrstöillä täytetyt latva-artisokat