Latva-artisokkaa vuohenjuustotäytteellä
Tämä on mukava alkuruoka tai naposteltava drinkin kera ennen päivällistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 latva-artisokkaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 sitruunanlohko
- suolaa ja vettä
Vuohenjuustotäyte
- 50 g vuohenjuustoa
- 2 rkl ranskankermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vuohenjuustotäyte: Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Poista artisokista varret, helpoiten murrat ne pöydän reunaa vasten, silloin säikeiset osat poistuvat samalla. Jos artisokan latva on ruma, voit leikata palan pois.
3. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi tilavassa kattilassa, lisää laakerinlehti ja sitruunalohko. Lisää artisokat, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla n. 40 minuuttia. Kun lehdet irtoavat helposti, artisokat ovat valmiita. Irrota lehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Laita vuohenjuustotäytettä lehdille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa