Italialainen maalaismunakas
Uunimunakas on sellaisenaan valmis ateriakokonaisuus. Uunissa kypsentäminen vie oman aikansa, mutta odotellessa voit vaikka kattaa pöydän kauniisti.
4 annosta
- 2 dl pastaa, esim. penne rigate
- 300 g kassleria
- 1 purjo
- 250 g parsakaalin nuppuja
- 1 paprika
- 2 rkl voita + voita vuoan voiteluun
- 8 munaa
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä pasta puolikypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Huuhtele, puhdista ja suikaloi purjo. Irrota parsakaalin nuput ja suikaloi paprika. Kuullota kasvikset, pasta ja kasslersuikaleet voissa paistinpannulla. Pane ainekset voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti