Latva-artisokkapaistos

Keitä artisokat itse, nauti lehdet vinaigretten kera ja leikkaa pohjat tähän ruokaan käytettäväksi. Tai osta valmiita pohjia säilykkeenä. Muista sammuttaa liesituuletin friteeratessasi.

Kahdelle-kolmelle

  • 3 latva-artisokanpohjaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 dl rapsiöljyä
  • 2 rkl persiljaa
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi pohjat. Kuumenna öljyä pannussa ja friteeraa artisokat kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja suolaa kevyesti.

2. Laita artisokat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa jauhot, maito, munat, suola ja pippuri ja kaada vuokaan.

3. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.