Latva-artisokkapaistos
Keitä artisokat itse, nauti lehdet vinaigretten kera ja leikkaa pohjat tähän ruokaan käytettäväksi. Tai osta valmiita pohjia säilykkeenä. Muista sammuttaa liesituuletin friteeratessasi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdelle-kolmelle
- 3 latva-artisokanpohjaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
- 3 kananmunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 dl rapsiöljyä
- 2 rkl persiljaa
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi pohjat. Kuumenna öljyä pannussa ja friteeraa artisokat kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja suolaa kevyesti.
2. Laita artisokat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa jauhot, maito, munat, suola ja pippuri ja kaada vuokaan.
3. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät