Parmankinkkumunakas
Munakas on helppotekoinen lounasruoka. Voit täyttää omeletin niillä aineksilla, mitä jääkaapistasi löytyy tai käydä varta vasten hakemassa herkkutiskiltä - vaikkapa parmankinkkua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 hengelle
- 4 viipaletta parmankinkkua
- 3 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 kevät- tai salaattisipulia
- 100 g tuoretta pinaattia
- 1 tomaatti
- voita paistamiseen
Munakasseos
- 4 munaa
- 2 rkl vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi perunat ja viipaloi sipulit. Revi pinaatit pienemmäksi. Lohko tomaatti.
2. Vatkaa kevyesti munat, vesi ja mausteet. Kuullota sipuleita ja perunoita voissa ja kaada munakasseos niiden päälle. Laske lämpöä.
3. Lisää tomaattilohkot, pinaatti ja kinkku. Työntele ja nostele seosta puuhaarukalla, niin että sitä valuu pinnalta pohjalle, kunnes koko munakas on hyytynyt, mutta edelleen mehevä. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa