Mainos

Laskiaisen sydämenmuotoinen pullakranssi

Laskiaispullaa pidetään keskiaikaisen paaston ajan edellä nautittujen rasvaisten ruokien jäänteenä. Pullan alkuperämaaksi arvioidaan Saksaa. Pulla ruskistettiin voissa ja höystettiin rusinoilla sekä korinteilla 1600-luvun Saksassa. Se nautittiin silloin normaalisti maidon kera.

Pikkupullat pullakranssiin

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)
  • 1 muna
  • 1 dl raesokeria ja mantelilastuja

Täyte

  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa (1 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitorahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Valmistusohje

Ruotsalaisen legendan mukaan laskiaispullan kehitti puolestaan leipurioppilas, jota leipurimestari uhkasi raipan iskuilla. Oppilas säästyisi rangaistukselta, jos hän keksisi kaikkia muita paremman pullan. Tarina kertoo, että oppilas täytti ison pyöreän pullan ruotsalaisten rakastamalla mantelimassalla. Mestarin mielestä tulos oli niin hyvä, että oppilas säästyi raipan iskuilta.

1 pullakranssi pikkupullista (16 pikkupullaa sisältävä kranssi): Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle puolen tunnin ajaksi. Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia (2 pullaa joka levystä). Aseta pikkupullat sydämen muotoon kiinni toisiinsa uunipellille, kohota leivinliinan alla ½-1 tuntia. Pakastetaikinan leipomisessa pitkä kohotus lämpimässä paikassa on erityisen tärkeää.

Voitele kranssi munalla ja ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista kranssia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja rahka.

Aseta jäähtynyt sydänpullakranssi isolle tarjoilualustalle. Leikkaa pullista yläosa irti. Levitä täytteeksi väliin mansikkahilloa ja sen päälle kermarahkaa. Laita pullien yläpuolet takaisin paikoilleen.

Muista pakastepullataikinalle kunnon kohotukset lämmössä, jäinen hiivahan ei toimi!

Paras pulla on juuri ja juuri kypsää, eli älä paista pullia kuiviksi!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat