Ruotsalaisen legendan mukaan laskiaispullan kehitti puolestaan leipurioppilas, jota leipurimestari uhkasi raipan iskuilla. Oppilas säästyisi rangaistukselta, jos hän keksisi kaikkia muita paremman pullan. Tarina kertoo, että oppilas täytti ison pyöreän pullan ruotsalaisten rakastamalla mantelimassalla. Mestarin mielestä tulos oli niin hyvä, että oppilas säästyi raipan iskuilta.
1 pullakranssi pikkupullista (16 pikkupullaa sisältävä kranssi): Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle puolen tunnin ajaksi. Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia (2 pullaa joka levystä). Aseta pikkupullat sydämen muotoon kiinni toisiinsa uunipellille, kohota leivinliinan alla ½-1 tuntia. Pakastetaikinan leipomisessa pitkä kohotus lämpimässä paikassa on erityisen tärkeää.
