Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runebergin laskiaispullat – kaksi herkkua yhdessä paketissa

Hellapoliisi
Julkaistu 01.02.2021 14:35

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • ½-1 tl kardemummaa
  • (1 kananmuna)
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • ¼-1/2 tl manteliaromia
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 200 g vadelmamarmeladia
  • 2-3 dl tomusokeria
  • tilkka vettä

Valmistusohje

Runebergin laskiaispullat valmistuvat näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta maitoon.
  2. Lisää suola, sokeri, kardemumma, (kananmuna), mantelijauho ja vehnäjauhot vähän kerrallaan vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon manteliaromi ja sulatettu voi tai margariini.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla.
  5. Voitele kananmunalla ja paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Pursota tai lusikoi pinnalle vadelmamarmeladia.
  6. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun mutta pursotettavan tahnan. Pursota tahnaa marmeladin ympärille. Tarjoa!

Helmikuussa kalenterista löytyy useampi juhlapäivä, joihin on vahvasti liitetty omat herkkuleivonnaiset. Runebergin päivää vietetään helmikuun alussa ja kuun loppupuolella nautiskellaan laskiaispullia. Kokeile miltä maistuvat runebergin laskiaispullat. Voit halutessasi täyttää pullat mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki! Halkaise halutessasi pullat ja täytä mantelimassapalalla ja kermavaahdolla.

Lisää aiheesta:

Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullatAnun ohjeella teet parhaat laskiaispullat Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä RunebergintortutLaskiaispullat à la Olga TemonenHellapoliisin laskiaispullat
LaskiaispullatRunebergintortutHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat
  • 28.2.09:00
    Pullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Pullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 09.02.202414:36
    Laskiainen

    Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

  • 11.02.202209:37
    Hellapoliisi

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 01.02.202114:35
    Runebergintortut

    Runebergin laskiaispullat