Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olgan pullakranssi

Julkaistu 23.02.2015 14:25

24.2.2015: Kokeile Olga Temosen reseptiä. Resepti kirjasta Olgan pullakirja (Tammi, 2015).

Pullataikina

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl intiaanisokeria tai 1 dl hunajaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 rkl kardemummaa
  • 75 g pehmeää voita tai 1 dl ruokaöljyä
  • 7 dl vaaleita spelttijauhoja

Lisäksi

  • 10 suklaakonvehtia

Voiteluun

  • Vettä tai maitoa

Pinnalle

  • Tomusokeria

Valmistusohje

Tee pullataikina: Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva, intiaanisokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa napakasti. Kun taikinasta tulee liian jäykkää vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin.

Vaivaa pehmeä voi tai ruokaöljy sekä loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.

Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele paloista pikkupullia. Tee yhteen pullaan sormella reikä ja upota sinne konvehti. Sulje kolo huolellisesti ja pyörittele pulla käsiesi välissä varovasti taas pyöreäksi. Toista tämä niin, että jokainen pulla saa sisälleen yllätyksen.

Asettele pullat puolen sentin päähän toisistaan uunipellille leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat ympyrän. Kohota pulllia lämpimässä paikassa liinan alla vähintään 30 min ajan. Voitele kohonneet pullat vedellä tai maidolla.

Paista kranssia 200 asteessa (tai kiertoilmalla 175 asteessa) noin 15 min ajan tai kunnes seo n kauniin kullanruskea.

Anna jäähtyä. Ripottele jäähtyneen kranssin päälle tomusokeria.

Lisää aiheesta:

Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat Ruusu-rahkapullatSahramipullaSahramipullat rahkastaLaskiaispullat à la Olga TemonenKanelipullat amerikkalaiseen tapaan
PullatMakuja ja ElämääLaskiainenJouluYstävänpäiväKevään juhlatVappu
Päivän resepti
Huomenta Suomi
Leivonta
Makeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku