Mainos
Mainos

24.2.2015: Kokeile Olga Temosen reseptiä. Resepti kirjasta Olgan pullakirja (Tammi, 2015).

Pullataikina

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl intiaanisokeria tai 1 dl hunajaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 rkl kardemummaa
  • 75 g pehmeää voita tai 1 dl ruokaöljyä
  • 7 dl vaaleita spelttijauhoja

Lisäksi

  • 10 suklaakonvehtia

Voiteluun

  • Vettä tai maitoa

Pinnalle

  • Tomusokeria

Valmistusohje

Tee pullataikina: Sekoita isossa kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva, intiaanisokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa napakasti. Kun taikinasta tulee liian jäykkää vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin.

Vaivaa pehmeä voi tai ruokaöljy sekä loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.

Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele paloista pikkupullia. Tee yhteen pullaan sormella reikä ja upota sinne konvehti. Sulje kolo huolellisesti ja pyörittele pulla käsiesi välissä varovasti taas pyöreäksi. Toista tämä niin, että jokainen pulla saa sisälleen yllätyksen.

Asettele pullat puolen sentin päähän toisistaan uunipellille leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat ympyrän. Kohota pulllia lämpimässä paikassa liinan alla vähintään 30 min ajan. Voitele kohonneet pullat vedellä tai maidolla.

Paista kranssia 200 asteessa (tai kiertoilmalla 175 asteessa) noin 15 min ajan tai kunnes seo n kauniin kullanruskea.

Anna jäähtyä. Ripottele jäähtyneen kranssin päälle tomusokeria.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.