Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakorvapuustit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 16 kpl
  • Valmistusaika: 1½ tuntia

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (1 kg, 8 levyä)
  • 200 g (2 dl) paistonkestävää aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
  • 100 g tummaa suklaarouhetta tai -raastetta
  • (50 g mantelilastuja)
  • 1 muna

Pinnalle

  • raesokeria/mantelilastuja

Valmistusohje

Korvapuustin varmaa alkuperää ei tunneta, mutta yleisesti sen uskotaan tulleen lahden takaa. Ruotsalainen kanelipulla – kanelbulle tai kanelsnäcka – on ilmestynyt kahvipöytiin joskus 1920-luvulla, kun ainesten saatavuus helpottui. Kierrepullan nimi tuli kotiloa muistuttavasta muodosta, Suomessa käytetty nimi korvapuusti on alkuperältään hämärän peitossa.

Laita pullataikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne leivinliinalla. Anna levyjen kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai kuuman veden täyttämän

keittiöaltaan päällä. Kohoamiseen menee noin puoli tuntia. Levitä taikinalevyille ohut kerros notkistettua marmeladia niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele päälle suklaaraastetta ja halutessasi mantelilastuja.

Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä jokaisen rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa jokainen rulla 2–3 osaan. Paina paloja keskeltä alas niin, että pullaan muodostuvat

4.10 vietetään kansallista korvapuustipäivää, leivo juhlan kunniaksi ihanan makeita suklaapuusteja! Kanelilta tuoksuva herkku on pitkään kuulunut suomalaisen suosituimpiin leivonnaisiin.

korvat. Kohota pullat kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa (noin puoli tuntia). Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200–210-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin värin.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella korvapuusteja myös valkosuklaasta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

KorvapuustivohvelitMantelipuustitIdeoita maistuviin korvapuusteihinLaskiaisen sydänpullatLaskiaisen sydämenmuotoinen pullakranssiDiabeetikon kääretorttu
KorvapuustiMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Korvapuusti
  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Suklaakorvapuustit

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Mantelipuustit

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Korvapuustit itse tehden tai pakastetaikinasta

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Ideoita maistuviin korvapuusteihin

  • 25.02.201508:31
    Pullat

    Kanelipullat amerikkalaiseen tapaan