Mainos

Marja-aroniapullat

Marja-aronia sopii hyvin happaman sitruksen kanssa täytteeksi kuohkeisiin rahkapulliin.

Ainekset

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (8 kpl, pakaste)

Täyte

  • 1½ dl lemon curdia tai sitrusmarmeladia
  • n. 5 dl marja-aronian marjoja
  • 1 tlk vaniljarahkaa (200 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 1 muna

Voiteluun

  • munaa (raesokeria)

Valmistusohje

Ota pullataikinalevyjä vain pakastimesta sulamaan ja kohoamaan pöydälle levyt erilleen. Anna taikinan kohota kunnolla.

Voit painaa täytekolon suoraan pullalevyihin (neliöpullat) tai pyöritellä kohonneesta taikinasta pikkupullia normaaliin tapaan, kohottaa uudelleen ja tehdä kohonneisiin puliin lasilla syvennykset täytettä varten.

Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota ½-1 tunti.

Leikkaa taikinapalat kahtia ja anna kohota sellaisenaan tai pyörittele paloista pikkupullia normaaliin tapaan, kohota uudelleen kunnolla kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinan alla. Paina kohonneisiin pulliin keskelle juomalasin pohjalla syvennys. Voitele pullien reunat munalla, ripottele halutessasi raesokeria. Laita jokaisen pullan koloon pohjalle 1-2 tl sitrustahnaa ja täytä loppu kolo puhdistetuilla marjoilla. Sekoita loput aineet keskenään rahkaseokseksi ja jaa se marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!