Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laskiaisen sydänpullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Ainekset

  • 16 kpl tai 8 kpl hyvin isoja

Sydänpullat

  • 1 pkt pullataikinaa (1 kg)
  • 1 muna
  • 1 dl raesokeria ja mantelirouhetta

Väliin

  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa (1 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitorahkaa (1 tlk)
  • n. 2 dl mansikkahilloa

Valmistusohje

Muista kohottaa pakastehiivataikina huolellisesti – hiiva vaatii 37 asteen lämmön!

Laskiaispullaa pidetään keskiaikaisen paaston ajan edellä nautittujen rasvaisten ruokien jäänteenä. Pullan alkuperämaaksi arvioidaan Saksaa. 1600-luvulla pulla ruskistettiin voissa ja höystettiin rusinoilla sekä korinteilla. Se nautittiin silloin normaalisti maidon kera. Ruotsalaisen legendan mukaan laskiaispullan kehitti puolestaan raipaniskujen pelossa ollut leipurioppilas. Leipurimestari lupasi säästää oppilaan raipaniskuilta, jos hän keksisi kaikkia muita pullia paremman pullan. Tarina kertoo, että oppilas täytti ison pyöreän pullan ruotsalaisten rakastamalla mantelimassalla. Mestarin mielestä tulos oli niin hyvä, että oppilas säästyi raipan iskuilta.

Pulkkamäessä tai hiihtoladulla vietetyn päivän jälkeen maistuvat mehevät laskiaispullat! Pullan leipominen ei ole enää välttämättä kovin vaativaa puuhaa, sillä valmistaikinaa saa kaupan pakastealtaasta.

Sulata pullataikinalevyt levittäen ne uunipellille leivinpaperin päälle noin puoleksi tunniksi. Ota sulaneista levyistä melko isolla sydänmuotilla sydämiä. Jos et omista muottia, tee sydämet veitsellä leikaten ja muotoillen. Voit myös leikata levyt neliöiksi tai kolmioiksi, mikäli sydämen muotoilu tuntuu liian vaikealta ilman muottia.

Kaaviloi reunoiksi jääneet pullataikinapalaset uudelleen ja tee vielä niistäkin sydämiä. Anna pullasydämien kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi (n. 1 tunti). Hyvä paikka on 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Voitele hyvin kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista 210 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin keltaisiksi. Paras pulla on juuri ja juuri kypsää, älä paista pullia kuiviksi!

Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia ja laita väliin mansikkahilloa ja kermarahkaa (vatkaa sitä varten kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit).

Mikäli haluat isoja, reilunkokoisia laskiaispullia, älä halkaise pullia vaan, laita kaksi pullasydäntä päällekkäin ja väliin hilloa + kermarahkaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat SuklaakorvapuustitPääsiäisrahkapullatLaskiaisen sydämenmuotoinen pullakranssiKinuski-laskiaispullatKinuskilaskiaispullat
LaskiaispullatLaktoositonLaskiainenMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat
  • 28.2.09:00
    Pullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Pullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 09.02.202414:36
    Laskiainen

    Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

  • 11.02.202209:37
    Hellapoliisi

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 01.02.202114:35
    Runebergintortut

    Runebergin laskiaispullat