Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

MTV
Julkaistu 11.02.2022 09:37

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 75 min
  • Aktiivinen aika: 30 min
  • Annosmäärä: 20 pullaa

Ainekset

  • Laskiaispullat
  • 20 pullaa
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • (2 muna)
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • n. 14 dl vehnäjauhoja
  • 200 g sulatettua voita tai margariinia

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 1- 11/2 dl raesokeria tai tomusokeria

Täytevaihtoehdot

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Eri täytevaihtoehtoja laskiaispullille

  • 1 pötkö mantelimassaa
  • n. 200 g suklaalevitettä
  • n. 200 g mansikkahilloa
  • n. 200 g sitruunatahnaa
  • n. 300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • n. 200 g omenapalahilloa
  • n. 250 g raparperihilloa
  • n. 200 g lakritsitahnaa
  • tai
  • n. 2 dl lakritsikastiketta

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
  2. Lisää (kananmuna), suola, sokeri ja kardemumma.
  3. Lisää jauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.

Laskiaispullien tuunaaminen on helppoa! Kurkista kaappiisi ja kokeile erilaisia täytteitä kermavaahdon kanssa. Ja jos haluat helpottaa tekemistä, osta kaupan valmiit pakastepullat, paista ja täytä jäähtyneenä! Täytevaihtoehdot on laskettu kahdellekymmenelle pullalle. Mikäli valmistat erilaisia pullia, varaa kutakin täytettä 2-3 tl per pulla

  • Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen yhtä suureen osaan. Pyöritä tangoiksi ja leikkaa molemmat kymmeneen osaan.
  • Pyöritä pikkupulliksi, kohota liinan alla ja voitele kananmunalla. Ripottele halutessasi pinnalle raesokeria.
  • Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 13-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Jäähdytä ja leikkaa kannet irti.
  • Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma pullien alaosien reunalle. Täytä haluamallasi täytteellä ja nosta kansi päälle.
  • Tarjoa!
  •  
  • Lisää aiheesta:

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullatSitruunainen mansikka-kookosbritaRunebergin laskiaispullat – kaksi herkkua yhdessä paketissaGluteenittomat laskiaispullatHellapoliisin laskiaispullatKanelipullat amerikkalaiseen tapaan
    LaskiaispullatHellapoliisiLaskiainenPullatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Laskiaispullat
    • 28.2.09:00
      Pullat

      Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

    • 21.2.16:45
      Pullat

      Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

    • 09.02.202414:36
      Laskiainen

      Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

    • 11.02.202209:37
      Hellapoliisi

      Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

    • 01.02.202114:35
      Runebergintortut

      Runebergin laskiaispullat