Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

Leivo kuohkeita laskiaispullia Anun ohjeella.
Leivo kuohkeita laskiaispullia Anun ohjeella. Shutterstock
Julkaistu 09.02.2024 14:36

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkejään laskiaispullien leipomiseen. Nappaa Anun pullaresepti!

  • Annosmäärä: n. 20 pullaa

Juuri

  • 4 dl vettä tai maitoa
  • 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 tl kardemummaa
  • 9–10 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl juoksevaa margariinia

Voiteluun

  • kananmunaa

Koristeeksi

  • raesokeria

Valmistusohje

  1. Valmista taikinan juuri sekoittamalla haarukkavatkaimella kädenlämpöiseen eli noin 37 asteiseen nesteeseen murennettu hiiva ja vehnäjauhot. (Jos käytät kuivahiivaa, taikinanesteen tulee olla noin 42-asteista eli hieman kädenlämpöistä lämpimämpää). Peitä kulho leivinliinalla ja jätä juuri kohoamaan lämpimään paikkaan kymmeneksi minuutiksi.
  2. Kun juuri kuplii eli pinnalla näkyy pieniä kuplia, sekoita juureen munat ja mausteet haarukkavatkaimella. Lisää jauhoja vähitellen taikinaan käsin vaivaten. Lisää loppuvaiheessa juokseva rasva. Jatka taikinan alustamista kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  3. Taikina on valmista leivottavaksi heti. Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota leivonnaiset peitettynä pellillä lämpimässä paikassa.
  • Voitele pullat kananmunalla ja koristele  raesokerilla. Paista pikkupullia 225-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Peitä pullat leivinliinalla ja anna jäähtyä.
  • Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa ”hattu” pois ja täytä haluamillasi täytteillä, esim. hillolla, mantelimassalla ja kermavaahdolla. Pullan ”hattu” kannattaa leikata hieman kartiomallisesti pois, jotta täyte pysyy pullan sisällä paremmin.
  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    Runebergin laskiaispullat – kaksi herkkua yhdessä paketissaRusinalimppuSetsuuriLaskiaispullat à la Olga TemonenKinuski-laskiaispullatOlgan pullakranssi
    LaskiaispullatLaskiainenHuomenta SuomiHuomenta SuomiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Laskiaispullat
    • 28.2.09:00
      Pullat

      Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

    • 21.2.16:45
      Pullat

      Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

    • 09.02.202414:36
      Laskiainen

      Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

    • 11.02.202209:37
      Hellapoliisi

      Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

    • 01.02.202114:35
      Runebergintortut

      Runebergin laskiaispullat