Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat
Julkaistu
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkejään laskiaispullien leipomiseen. Nappaa Anun pullaresepti!
- Annosmäärä: n. 20 pullaa
Juuri
- 4 dl vettä tai maitoa
- 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
- 2 tl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 tl kardemummaa
- 9–10 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl juoksevaa margariinia
Voiteluun
- kananmunaa
Koristeeksi
- raesokeria
Valmistusohje
- Valmista taikinan juuri sekoittamalla haarukkavatkaimella kädenlämpöiseen eli noin 37 asteiseen nesteeseen murennettu hiiva ja vehnäjauhot. (Jos käytät kuivahiivaa, taikinanesteen tulee olla noin 42-asteista eli hieman kädenlämpöistä lämpimämpää). Peitä kulho leivinliinalla ja jätä juuri kohoamaan lämpimään paikkaan kymmeneksi minuutiksi.
- Kun juuri kuplii eli pinnalla näkyy pieniä kuplia, sekoita juureen munat ja mausteet haarukkavatkaimella. Lisää jauhoja vähitellen taikinaan käsin vaivaten. Lisää loppuvaiheessa juokseva rasva. Jatka taikinan alustamista kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Taikina on valmista leivottavaksi heti. Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota leivonnaiset peitettynä pellillä lämpimässä paikassa.
- Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista pikkupullia 225-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Peitä pullat leivinliinalla ja anna jäähtyä.
- Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa ”hattu” pois ja täytä haluamillasi täytteillä, esim. hillolla, mantelimassalla ja kermavaahdolla. Pullan ”hattu” kannattaa leikata hieman kartiomallisesti pois, jotta täyte pysyy pullan sisällä paremmin.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa