Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

laskiaispulla lähikuva
Leivo kuohkeita laskiaispullia Anun ohjeella. Shutterstock

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi Huomenta Suomessa vinkkejään laskiaispullien leipomiseen. Nappaa Anun pullaresepti!

  • Annosmäärä: n. 20 pullaa

Juuri

  • 4 dl vettä tai maitoa
  • 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 tl kardemummaa
  • 9–10 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl juoksevaa margariinia

Voiteluun

  • kananmunaa

Koristeeksi

  • raesokeria

Valmistusohje

  1. Valmista taikinan juuri sekoittamalla haarukkavatkaimella kädenlämpöiseen eli noin 37 asteiseen nesteeseen murennettu hiiva ja vehnäjauhot. (Jos käytät kuivahiivaa, taikinanesteen tulee olla noin 42-asteista eli hieman kädenlämpöistä lämpimämpää). Peitä kulho leivinliinalla ja jätä juuri kohoamaan lämpimään paikkaan kymmeneksi minuutiksi.
  2. Kun juuri kuplii eli pinnalla näkyy pieniä kuplia, sekoita juureen munat ja mausteet haarukkavatkaimella. Lisää jauhoja vähitellen taikinaan käsin vaivaten. Lisää loppuvaiheessa juokseva rasva. Jatka taikinan alustamista kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  3. Taikina on valmista leivottavaksi heti. Leivo taikinasta pikkupullia. Kohota leivonnaiset peitettynä pellillä lämpimässä paikassa.
  4. Voitele pullat kananmunalla ja koristele  raesokerilla. Paista pikkupullia 225-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Peitä pullat leivinliinalla ja anna jäähtyä.
  5. Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa ”hattu” pois ja täytä haluamillasi täytteillä, esim. hillolla, mantelimassalla ja kermavaahdolla. Pullan ”hattu” kannattaa leikata hieman kartiomallisesti pois, jotta täyte pysyy pullan sisällä paremmin.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat