Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

Suolakaramellitäytteiseen laskiaispullaan sopivat myös mansikat.
Suolakaramellitäytteiseen laskiaispullaan sopivat myös mansikat.Juliana Hokkanen
Julkaistu 21.02.2025 16:45

MTV LIFESTYLE

Kun haluat vaihtelua laskiaispullan täytteeseen, testaa Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari Juliana Hokkasen resepti.

Suolakaramelliganache

  • 105 g sokeri
  • 35 g sulatettu voi
  • 2 dl kuohukerma
  • 12 g glukoosi
  • 130 g karamellisuklaa/maitosuklaa
  • 3 g suola

Lisäksi

  • 5 dl vispikerma

Valmistusohje

  1. Aloita tekemällä kuivakaramelli. Laita kattilaan sokeri ja anna sen sulaa niin kauan, kunnes muuttuu kullanruskeaksi. VARO, ETTEI PALA!
  2. Lisää sulatettu voi.
  3. Lämmitä kerma ja glukoosi.
  4. Lisää kerma + glukoosi sulatetun sokerin sekaan hyvin sekoittaen.
  5. Poraa seos: sekoita yhteen sauvasekoittimella.
  6. Lisää suklaa ja suola, emuloi: sekoita yhteen sauvasekoittimella.
  7. Anna jäähtyä kelmun alla yön yli.
  8. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Lisää karamelliganachea 1/3 kerman määrästä kerman joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Pursota karamellikerma pullan ulkoreunalle.
  • Pursota lopuksi loput karamelliganachesta pullan keskelle.
  • Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Keksikakun täytetteet ja koristeet, Kirsikan reseptiKoko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffeeKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuKoko Suomi leipoo: Kermaliköörileivos Dijon Koko Suomi leipoo: MaustekakkunenSuklaafondant
    LaskiaispullatPullatKoko Suomi leipooViiden jälkeenLeivontaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Laskiaispullat
    • 28.2.09:00
      Pullat

      Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

    • 21.2.16:45
      Pullat

      Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

    • 09.02.202414:36
      Laskiainen

      Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

    • 11.02.202209:37
      Hellapoliisi

      Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

    • 01.02.202114:35
      Runebergintortut

      Runebergin laskiaispullat