Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanpaisti provencale

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

6 annosta

  • 2 kg lampaanpaistia luineen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • voita
  • vettä ja valkoviiniä

Kasvispaistos

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 keskikokoinen munakoiso
  • 4 tomaattia
  • suolaa, mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl murennuttua vaaleaa leipää
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Puhdista liha, tee siihen terävällä veitsellä viiltoja ja paina valkosipulit viiltokohtiin. Hiero mausteet lihan pintaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Pane paisti uunipellille. Leikkaa pinnalle voinokareita. Kaada pellille kaksi desilitraa vettä. Kypsennä 1,5-2 tuntia. Ota paisti uunista ja anna sen vetäytyä alumiinifolioon käärittynä. Kaada uunipellille vettä tai valkoviiniä ja sekoita. Kaada liemi kattilaan.

2. Nosta uunin lämpötilaa 20 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Kypsennä 10 minuuttia.

.3 Jauha leipä, persilja ja puserrettu valkosipuli tehosekoittimessa. Sirottele seos kasvisten päälle ja pirskottele pinnalle lisää öljyä. Gratinoi noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja paistos kauniin kullanruskea. Viipaloi paisti ja tarjoa kasvispaistoksen kera.

Lisää aiheesta:

Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden keraNaudanpaisti kermakastikkeessaValkosipulisilavoitu lampaanfileeLuumuilla täytetty kyljysriviMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeellaPasta alla Siciliana
LampaanpaistiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Paistin valmistuksessa lihalämpömittari on korvaamaton apu. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on 70 astetta, liha on punertavaa. Kypsän lihan lämpötila on 75 astetta. Tarjoa paistin kanssa kasvispaistosta, paistoliemestä valmistettua kastiketta ja keitettyjä tai paistettuja perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti