Klassinen naudanpaisti on herkku, jonka veroista saa vain harvoin maistaa. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja kasviksia sekä etikkakurkkuja. Jos paistia jää syömättä, ohuet paistiviipaleet sopivat erinomaisesti leivän päälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg naudanpaistia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
Kermakastike
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl viinimarjahyytelöä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Hiero lihaan huolellisesti suolaa ja pippuria ja ruskista se kauttaaltaan. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi. Pane kasvikset uuninkestävään vuokaan ja nosta paisti niiden päälle. Kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääri liha alumiinifolioon, jotta se pysyy lämpimänä.
2. Kastike: Sulata kattilassa voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää kerma ja lihaliemi. Voit myös käyttää alumiinifolioon kertyneen lihanesteen. Hauduta vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja viinimarjahyytelöllä. Siivilöi kastike.
3. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.