Mainos
Mainos

Klassinen naudanpaisti on herkku, jonka veroista saa vain harvoin maistaa. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja kasviksia sekä etikkakurkkuja. Jos paistia jää syömättä, ohuet paistiviipaleet sopivat erinomaisesti leivän päälle.

4 annosta

  • 1 kg naudanpaistia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Kermakastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl viinimarjahyytelöä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Hiero lihaan huolellisesti suolaa ja pippuria ja ruskista se kauttaaltaan. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi. Pane kasvikset uuninkestävään vuokaan ja nosta paisti niiden päälle. Kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääri liha alumiinifolioon, jotta se pysyy lämpimänä.

2. Kastike: Sulata kattilassa voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää kerma ja lihaliemi. Voit myös käyttää alumiinifolioon kertyneen lihanesteen. Hauduta vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja viinimarjahyytelöllä. Siivilöi kastike.

3. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.