Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naudanpaisti kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg naudanpaistia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Kermakastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl viinimarjahyytelöä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Hiero lihaan huolellisesti suolaa ja pippuria ja ruskista se kauttaaltaan. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana pieniksi paloiksi. Pane kasvikset uuninkestävään vuokaan ja nosta paisti niiden päälle. Kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääri liha alumiinifolioon, jotta se pysyy lämpimänä.

2. Kastike: Sulata kattilassa voi. Nosta kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää kerma ja lihaliemi. Voit myös käyttää alumiinifolioon kertyneen lihanesteen. Hauduta vähintään 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja viinimarjahyytelöllä. Siivilöi kastike.

3. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaSunnuntaipaisti kinkustaNaudanpaisti juuressoseessaCharlemagne-porsaanfileeLinnapaistiKokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen kera
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Klassinen naudanpaisti on herkku, jonka veroista saa vain harvoin maistaa. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja kasviksia sekä etikkakurkkuja. Jos paistia jää syömättä, ohuet paistiviipaleet sopivat erinomaisesti leivän päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta