Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suolassa paistettu lampaanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6-8 hengelle

  • 1 1/2 - 2 kg lampaanpaistia
  • mustapippuria myllystä
  • valkosipulinkynsiä (maun mukaan)
  • 2-3 kg karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Levitä paisti työlaudalle, jauha pippuria myllystä ja jaa valkosipulihake päälle. Rullaa paisti ja sido paistolangalla, niin että paistista tulee mahdollisimman tasapaksu.

2. Laita padan tai uunivuoan pohjalle parin sentin kerros karkeaa suolaa, kostuta sitä hieman vedellä esim. suihkupullolla. Nosta paisti suolapedille ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Peitä paisti sitten suolalla, niin ettei lihaa näy yhtään. Kostuta jälleen suolaa hieman.

3. Nosta paisti uuniin ja anna sen paistua, kunnes lämpömittari näyttää 68-70 astetta. Tuolloin liha on vielä rosaa sisältä. Nosta paisti työlaudalle ja poista suolakuori, lopuksi raaputa pinnalta kaikki näkyvä suola pois. Anna paistin levätä folion sisällä vielä jonkin aikaa, niin maut ja mehevyys tasaantuvat. Viipaloi juuri enne tarjolle tuontia. Esim. kermaperunat tai valkosipuliperunat sopivat lisäkkeeksi.

Kun lampaanpaistin paistaa karkeassa suolassa, lihasta ei tule lainkaan niin suolaista kuin voisi kuvitella. Päinvastoin, näin valmistettu paisti on pehmeänmakuinen, mutta ennen kaikkea hyvin mehukas. Tämän kera sopii hyvä perunapaistos.

Lisää aiheesta:

Kokonaisena paistettua etuselkääUunipaistiLampaanpaistia juustokuminan ja bataatin keraLampaanpaisti gorgonzolan keraPihvi lohkoperunoiden keraTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
LampaanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti