Mainos
Mainos

Kun lampaanpaistin paistaa karkeassa suolassa, lihasta ei tule lainkaan niin suolaista kuin voisi kuvitella. Päinvastoin, näin valmistettu paisti on pehmeänmakuinen, mutta ennen kaikkea hyvin mehukas. Tämän kera sopii hyvä perunapaistos.

6-8 hengelle

  • 1 1/2 - 2 kg lampaanpaistia
  • mustapippuria myllystä
  • valkosipulinkynsiä (maun mukaan)
  • 2-3 kg karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Levitä paisti työlaudalle, jauha pippuria myllystä ja jaa valkosipulihake päälle. Rullaa paisti ja sido paistolangalla, niin että paistista tulee mahdollisimman tasapaksu.

2. Laita padan tai uunivuoan pohjalle parin sentin kerros karkeaa suolaa, kostuta sitä hieman vedellä esim. suihkupullolla. Nosta paisti suolapedille ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Peitä paisti sitten suolalla, niin ettei lihaa näy yhtään. Kostuta jälleen suolaa hieman.

3. Nosta paisti uuniin ja anna sen paistua, kunnes lämpömittari näyttää 68-70 astetta. Tuolloin liha on vielä rosaa sisältä. Nosta paisti työlaudalle ja poista suolakuori, lopuksi raaputa pinnalta kaikki näkyvä suola pois. Anna paistin levätä folion sisällä vielä jonkin aikaa, niin maut ja mehevyys tasaantuvat. Viipaloi juuri enne tarjolle tuontia. Esim. kermaperunat tai valkosipuliperunat sopivat lisäkkeeksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.