Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 1 ½ kg luutonta lampaanlapaa
  • 1 ½ rkl suolaa
  • 2 tl sokeria

Suolaliemi

  • 1 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 3 rkl sokeria

Keitinliemi

  • 5 kokonaista valkopippuria
  • vettä, niin että se peittää lihan

Juuresliemi

  • 1 l lihan keitinlientä + 1 lihaliemikuutio
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 4 perunaa
  • 2 oksaa tuoretta timjamia

Tarjoiluun

  • mausteyrteillä maustettua créme fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Kääri lihalevy rullalle ja sido se paistinlangalla kiinteäksi paketiksi. Hiero lihan pintaan sokeria ja suolaa. Sekoita vesilitraan sokeri ja suola ja kiehauta suolaliemeksi. Anna jäähtyä. Pane lihakäärö kulhoon ja kaada suolaliemi päälle. Pidä viileässä 2 päivää ja kääntele muutaman kerran.

2. Nosta lihakäärö kattilaan, lisää pippurit ja kaada päälle sen verran vettä, että liha peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kiehuta hiljalleen poreillen 1 1/4 - 1 ½ tuntia, tai kunnes lihan sisälämpötila on 77 astetta. Nosta liha liemestä ja anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Riimisuolattu eli pikasuolattu liha on valtavan hyvää, varsinkin kesällä. Lihan täytyy kuitenkin suolautua kaksi päivää, joten tämäkin ateria vaatii etukäteissuunnittelua. Ellet halua itse poistaa luita lapalihoista, pyydä lihakauppiastasi tekemään se puolestasi.

3. Kuori porkkana, sipuli, selleri, palsternakka sekä perunat ja kuutioi juurekset. Kuumenna keitinliemi kiehuvaksi ja voimista sitä lihaliemikuutiolla. Nosta juureskuutiot liemeen ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi, 10-15 minuuttia. Lusikoi juureksia liemineen lämmitetyille syville lautasille ja nosta lampaanlihaviipaleita päälle. Saksi mausteyrttejä ranskankermaan ja tuo erillisessä kulhossa tarjolle.

Lisää aiheesta:

Häränrintaa ja kirkastettu consomméKeitettyä kananpoikaa juurespyreen keraHäränliemi ja frikadellitNaudanpaistia liemessäLampaanlapaa ja juureksia timjamiliemessäRiimisuolattu häränrinta ja vahva kastike
LampaanpaistiLiharuokaKevytKananmunatonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti