Porter-paisti porosta

Tämän paistin voi toteutta myös hirven- tai naudanpaistista. Kokonaisina paistetut herkkusienet ja salottisipulit maistuvat lisänä.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta poronpaistia
  • vehnäjauhoa
  • 2 tl timjamia
  • 6 katajanmarjaa
  • 6 mustapippuria
  • 1,5 lihaliemikuutiota
  • 1 sipuli lohkoina
  • 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
  • 1 pullo portteria
  • 2 dl mustaviinimarjamehua
  • 1 dl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl arrowjuurta

Valmistusohje

1. Kierittele maustamaton paisti vehnäjauhossa. Laita se pataan. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Lisää pataan muut ainekset. Keitä hiljaa kannella peitettynä, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta, yleensä se vie noin 1,5 tuntia.

2. Jätä paisti liemeensä yön yli. Pane se kylmään, kun se on jäähtynyt.

3. Ota paisti liemestä ja siivilöi liemi kasariin. Kiehauta ja suurusta mahdollisesti pienellä määrällä vesitilkkaan sekoitettua arrowjuurta. Viipaloi liha ja nosta viipaleet pataan, kaada liemi päälle. Tarjoile voissa nopeasti paistettujen vihannesten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!