Porter-paisti porosta
Tämän paistin voi toteutta myös hirven- tai naudanpaistista. Kokonaisina paistetut herkkusienet ja salottisipulit maistuvat lisänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg luutonta poronpaistia
- vehnäjauhoa
- 2 tl timjamia
- 6 katajanmarjaa
- 6 mustapippuria
- 1,5 lihaliemikuutiota
- 1 sipuli lohkoina
- 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
- 1 pullo portteria
- 2 dl mustaviinimarjamehua
- 1 dl kiinalaista soijaa
- 1 rkl arrowjuurta
Valmistusohje
1. Kierittele maustamaton paisti vehnäjauhossa. Laita se pataan. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Lisää pataan muut ainekset. Keitä hiljaa kannella peitettynä, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta, yleensä se vie noin 1,5 tuntia.
2. Jätä paisti liemeensä yön yli. Pane se kylmään, kun se on jäähtynyt.
3. Ota paisti liemestä ja siivilöi liemi kasariin. Kiehauta ja suurusta mahdollisesti pienellä määrällä vesitilkkaan sekoitettua arrowjuurta. Viipaloi liha ja nosta viipaleet pataan, kaada liemi päälle. Tarjoile voissa nopeasti paistettujen vihannesten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa