Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porter-paisti porosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän paistin voi toteutta myös hirven- tai naudanpaistista. Kokonaisina paistetut herkkusienet ja salottisipulit maistuvat lisänä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 kg luutonta poronpaistia
  • vehnäjauhoa
  • 2 tl timjamia
  • 6 katajanmarjaa
  • 6 mustapippuria
  • 1,5 lihaliemikuutiota
  • 1 sipuli lohkoina
  • 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
  • 1 pullo portteria
  • 2 dl mustaviinimarjamehua
  • 1 dl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl arrowjuurta

Valmistusohje

1. Kierittele maustamaton paisti vehnäjauhossa. Laita se pataan. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Lisää pataan muut ainekset. Keitä hiljaa kannella peitettynä, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta, yleensä se vie noin 1,5 tuntia.

2. Jätä paisti liemeensä yön yli. Pane se kylmään, kun se on jäähtynyt.

3. Ota paisti liemestä ja siivilöi liemi kasariin. Kiehauta ja suurusta mahdollisesti pienellä määrällä vesitilkkaan sekoitettua arrowjuurta. Viipaloi liha ja nosta viipaleet pataan, kaada liemi päälle. Tarjoile voissa nopeasti paistettujen vihannesten kanssa.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaisti padassaPatapaistia portviinihyytelölläNaudanpaisti kermakastikkeessaLampaanpaisti ja yrttivoiPorterpaistiSiiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa
PoronpaistiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla

  • 18.02.201300:00
    Cocktail alkupalat

    Akseli Herlevin Savuporosnäcksit