Mainos
Mainos

Kuhafilee ja paistettu kurkku

Kalan valmistaminen on helppoa. Jos on aikaa, on hyvä hieroa kalafileisiin vähän suolaa ja pitää niitä kylmässä kypsentämiseen asti. Silloin kalanlihasta tulee kiinteää ja koostumukseltaan hienoa. Tällä kertaa tarjoilemme paistetun kalan kanssa paistettua kurkkua.

Neljälle

  • 4 annosfileetä kuhaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 50 g voita
  • valkopippuria
  • ½ kurkku

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sitruunaa
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa kuhafileet ja vedä säderuodot irti pinseteillä tai pihdeillä. Suolaa fileet ja pane ne jääkaappiin joksikin tunniksi.

2. Kuori kurkku ja halkaise se pitkittäin. Raaputa siemenet pois lusikalla. Viipaloi kurkunpuolikkaat ja ryöppää minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Valuta viipaleet ja paista ne voissa. Pidä lämpimänä.

3. Jauhota ja paista kalafileet kullanvärisiksi voissa. Mausta jauhetulla valkopippurilla ja nosta fileet lämpimille lautasille. Lisää kurkut ja tarjoile heti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.