Kuhafilee ja paistettu kurkku
Kalan valmistaminen on helppoa. Jos on aikaa, on hyvä hieroa kalafileisiin vähän suolaa ja pitää niitä kylmässä kypsentämiseen asti. Silloin kalanlihasta tulee kiinteää ja koostumukseltaan hienoa. Tällä kertaa tarjoilemme paistetun kalan kanssa paistettua kurkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosfileetä kuhaa
- 2 tl suolaa
- 1 dl vehnäjauhoa
- 50 g voita
- valkopippuria
- ½ kurkku
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- sitruunaa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa kuhafileet ja vedä säderuodot irti pinseteillä tai pihdeillä. Suolaa fileet ja pane ne jääkaappiin joksikin tunniksi.
2. Kuori kurkku ja halkaise se pitkittäin. Raaputa siemenet pois lusikalla. Viipaloi kurkunpuolikkaat ja ryöppää minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Valuta viipaleet ja paista ne voissa. Pidä lämpimänä.
3. Jauhota ja paista kalafileet kullanvärisiksi voissa. Mausta jauhetulla valkopippurilla ja nosta fileet lämpimille lautasille. Lisää kurkut ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut