Voit käyttää kuhan sijasta myös puna-ahventa tai kampelaa. Lisukkeena maistuvat myös keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g esimerkiksi kuhafileitä
- 1½ dl vehnäjauhoja panerointiin
- voita paistamiseen
- suolaa
- 200 g herkkusieniä
- 1 tomaatti
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 sitruuna
Tarjoiluun
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Paneroi kuhafileet suolalla maustetuissa jauhoissa. Paista fileitä kuumalla paistinpannulla noin 3-5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
2. Viipaloi tomaatti ja paista nopeasti. Viipaloi herkkusienet ja kuullota ne voissa. Asettele tomaatti- ja herkkusieniviipaleet kuhafileiden päälle, ripottele pinnalle runsaasti persiljaa ja viimeistele kahdella sitruunalohkolla.
3. Kuumenna kattilassa voi. Kaada kirkas, keltainen voi lämpimään kastikekannuun niin, että valkoinen sakka jää kattilan pohjalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!