Kuhaa paistetun tomaatin ja herkkusienten kera

Voit käyttää kuhan sijasta myös puna-ahventa tai kampelaa. Lisukkeena maistuvat myös keitetyt perunat.

4 annosta

  • 600 g esimerkiksi kuhafileitä
  • 1½ dl vehnäjauhoja panerointiin
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruuna

Tarjoiluun

  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Paneroi kuhafileet suolalla maustetuissa jauhoissa. Paista fileitä kuumalla paistinpannulla noin 3-5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

2. Viipaloi tomaatti ja paista nopeasti. Viipaloi herkkusienet ja kuullota ne voissa. Asettele tomaatti- ja herkkusieniviipaleet kuhafileiden päälle, ripottele pinnalle runsaasti persiljaa ja viimeistele kahdella sitruunalohkolla.

3. Kuumenna kattilassa voi. Kaada kirkas, keltainen voi lämpimään kastikekannuun niin, että valkoinen sakka jää kattilan pohjalle.

Parhaat ruokaohjelmat