Kuhaa paistetun tomaatin ja herkkusienten kera
Voit käyttää kuhan sijasta myös puna-ahventa tai kampelaa. Lisukkeena maistuvat myös keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g esimerkiksi kuhafileitä
- 1½ dl vehnäjauhoja panerointiin
- voita paistamiseen
- suolaa
- 200 g herkkusieniä
- 1 tomaatti
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 sitruuna
Tarjoiluun
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Paneroi kuhafileet suolalla maustetuissa jauhoissa. Paista fileitä kuumalla paistinpannulla noin 3-5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
2. Viipaloi tomaatti ja paista nopeasti. Viipaloi herkkusienet ja kuullota ne voissa. Asettele tomaatti- ja herkkusieniviipaleet kuhafileiden päälle, ripottele pinnalle runsaasti persiljaa ja viimeistele kahdella sitruunalohkolla.
3. Kuumenna kattilassa voi. Kaada kirkas, keltainen voi lämpimään kastikekannuun niin, että valkoinen sakka jää kattilan pohjalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan