Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua ahventa anjoviskermassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 hengelle

  • 8-12 ahvenfileetä
  • vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 purkki anjovisfileitä (125 g)
  • 1 nippu ruohosipulia
  • uusia perunoita

Valmistusohje

1. Kääntele fileet jauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi. Siirrä fileet sivuun ja suolaa sekä pippuroi ne kevyesti.

2. Kaada kerma pannulle ja lisää anjovikset. Keittele sekoitellen, niin että anjovisfileet "sulavat" kermaan.

3. Nosta ahvenfileet takaisin pannulle, anna lämmetä. Sirottele päälle hienonnettua ruohosipulia. Tarjoile heti suoraan paistinpannusta vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Kuhaa paistetun tomaatin ja herkkusienten keraPaistetut ahvenfileet sipulin kanssaPaistetut ahvenfileetPaistettuja ahvenfileitä limeliemelläLinnan tähdet: turskaaKuhafilee ja paistettu kurkku
Paistettu kalaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Joidenkin mielestä ahven on parhaimmillaan 300-400 gramman painoisena. Mieluiten sen pitäisi olla pyydystetty kuulemma murtovedestä. Voissa paistettu ahven on joka tapauksessa herkkua, vaikkei kalastuspaikka olisikaan tiedossa.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit