Halstrattua kuhaa
Kuha on yksi klassisista kalasuosikeistamme. Maukkainta se on paistettuna tai halstrattuna. Jos valmistat sen grillipannussa, kannattaa laittaa pannuun kaveriksi nokare voita, joka kohottaa kalan makua. Paista kuha mielellään nahan kanssa.
Neljälle
- 600 g kuhafileetä
- voita
- 12-16 tuoretta herkkusientä
- 4 kevätsipulia
- 1 nippu tilliä
- 3 tomaattia
- 1 rkl kalafondia
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Paloittele kala annospaloiksi. Ruskista voita kevyesti pannussa, laita kalapalat pannuun nahkapuoli alaspäin. Käännä palat parin minuutin jälkeen ja jatka paistamista. Nosta kalat pannulta ja pidä ne lämpiminä folion alla. Jätä rasva pannuun.
2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Paloittele kevätsipulit ja suikaloi tilli. Kalttaa tomaatit nopeasti kiehuvassa vedessä. Vedä pois kuoret ja kuutioi hedelmäliha.
3. Ruskista herkkusienet kalan paistorasvassa, kääntele mukaan kevätsipuli ja anna sipulin pehmetä. Lisää tilli ja tomaatti. Vatkaa kalafondi ja tilkka vettä ja lisää pannuun. Maista, mausta tarvittaessa, keitä pari minuuttia.
4. Laita kalapalat pannuun ja anna lämmetä. Tarjoile mielellään perunamuusin tai kuskusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan