Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu kalafilee purjopedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistettua kalafileetä voi mainiosti tarjoilla purjopediltä. Valitse tähän reseptiin kiinteälihaista kalaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 700 g kalafileitä
  • 400 g sieniä
  • 4 purjoa
  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • voita paistamiseen ja kastikkeeseen
  • ½ tl viherpippuria
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja puolita sienet. Halkaise ja huuhdo purjot, paloittele 10 cm paloiksi. Laita purjot pannuun, kaada kalaliemi päälle ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada liemi kattilaan ja lisää kerma ja viherpippurit. Anna kiehua kokoon hieman.

2. Suolaa kalafileet ja paista ne kullanruskeiksi voissa. Paista sienet rapeiksi toisessa pannussa.

3. Asettele purjot lautasille, kalaa ja sieniä päälle, ympärille kastiketta. Vatkaa mielellään kastiketta kuohkeaksi ennen tarjoilua. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Halstrattua meribassia punaviinikastikkeellaKeitettyä turskaa hienonnetun kananmunan keraPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaSuikalepihvit kantarellien keraVatkuliLohi ja vihreä voikastike
KalafileeKananmunatonSienisatoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière