Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen Niçoisesalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

...tai Nizzansalaatti, joka on saanut nimensä ranskalaisesta Nizzan kaupungista. Salaattiin kuuluu aina tonnikalaa, anjovista, kananmunia ja kapriksia.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 250 g jäävuorisalaattia
  • 1 prk tonnikalaa
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 tomaatti
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 4 cm kurkkua
  • paprikoita eri väreissä
  • 4 retiisiä
  • 4 anjovisfileetä
  • 4 mustaa oliivia
  • kapriksia

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja suikaloi salaatti. Kaada tonnikalasta vesi tai öljy pois ja jaa se paloiksi.

2. Leikkaa retiiseistä kukkia. Lohko keitetyt munat. Poista tomaatista siemenet ja suikaloi, suikaloi paprika, kuori kurkku ja poista siitä siemenet, suikaloi. Suikaloi myös selleri.

3. Asettele salaattia, selleriä, kurkkua, tomaattia ja paprikaa lautasille. Laita päälle munanlohkoja ja tonnikalaa, koristele retiiseillä ja kapriksilla. Kääri anjovikset rulliksi ja laita niiden keskelle oliivit, aseta annosten päälle.

4. Vatkaa kastike ja annostele annosten päälle tarjoillessa.

Lisää aiheesta:

Alkuruokasalaatti tonnikalalla ja anjoviksellaRiisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen keraUudet perunat broilerisalaatissaNizzansalaattiAlkuruokasalaatti kanafileen, appelsiinin ja avokadon keraKevätsalaatti melonilla, parmankinkulla ja juustolla
NizzansalaattiAlkuruoatKastikkeet ja dipitKevytGluteenitonLaktoositonKeventäjät
Pääruoat
Salaatit

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti
  • 01.07.202212:05
    Harri Syrjänen

    Nizzansalaatti fetalla – Harri Syrjäsen helppo ohje

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Oliivinen nizzansalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nizzan salaatti anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Klassinen Niçoisesalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Nizzansalaatti