Mainos
Mainos

Tämän ohjeen mukaisesti keität simpukat klassiseen tapaan.

Neljälle-kuudelle

  • 15-20 tuoretta simpukkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • voita tai öljyä
  • hiukan valkoviiniä tai kalalientä
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat tarkoin. Heitä pois ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi.

2. Kuullota valkosipuli- ja sipulisilppua voissa tai öljyssä. Kaada simpukat joukkoon ja paista niitä muutama minuutti. Kaada joukkoon joko pullonpohjallinen valkoviiniä tai vähän kalalientä. Sulje kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia, tai kunnes ne ovat avautuneet.

3. Kääntele sekaan runsaasti persiljasilppua ja tarjoile simpukat höyryävän kuumina syviltä lautasilta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.