Keitetyt simpukat

Tämän ohjeen mukaisesti keität simpukat klassiseen tapaan.

Neljälle-kuudelle

  • 15-20 tuoretta simpukkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • voita tai öljyä
  • hiukan valkoviiniä tai kalalientä
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat tarkoin. Heitä pois ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi.

2. Kuullota valkosipuli- ja sipulisilppua voissa tai öljyssä. Kaada simpukat joukkoon ja paista niitä muutama minuutti. Kaada joukkoon joko pullonpohjallinen valkoviiniä tai vähän kalalientä. Sulje kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia, tai kunnes ne ovat avautuneet.

3. Kääntele sekaan runsaasti persiljasilppua ja tarjoile simpukat höyryävän kuumina syviltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!