Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ohjeen mukaisesti keität simpukat klassiseen tapaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle-kuudelle

  • 15-20 tuoretta simpukkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • voita tai öljyä
  • hiukan valkoviiniä tai kalalientä
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat tarkoin. Heitä pois ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa pöytään. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi.

2. Kuullota valkosipuli- ja sipulisilppua voissa tai öljyssä. Kaada simpukat joukkoon ja paista niitä muutama minuutti. Kaada joukkoon joko pullonpohjallinen valkoviiniä tai vähän kalalientä. Sulje kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia, tai kunnes ne ovat avautuneet.

3. Kääntele sekaan runsaasti persiljasilppua ja tarjoile simpukat höyryävän kuumina syviltä lautasilta.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukoita foliossaGratinoidut simpukat kuorissaanGratinoidut valkosipulisimpukatRannikon simpukkakeittoLinguine chilisimpukoiden kanssaMaukas kalapata
SinisimpukatKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan