Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinisimpukoita valkoviinissä

Julkaistu 02.06.2014 09:43

Juhlavat sinisimpukat valmistuvat Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptillä kesän juhlaviin illallishetkiin yllättävän yksinkertaisesti.

3 annosta

  • 500 g eläviä sinisimpukoita
  • 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
  • 2 (savustettua) valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2-3 salottisipulia silputtuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • limepippuria myllystä
  • ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna

Valmistusohje

Pese elävät sinisimpukat kylmällä vedellä ja poista ”parta.”

Kopauta simpukoita. Mikäli kuori ei sulkeudu, on simpukka kuollut, eikä sitä tule käyttää.

Kuumenna öljy kattilassa.

Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu salottisipuli.

Lisää valkoviini ja kiehauta.

Lisää sinisimpukat ja peitä kattila kannella.

Anna simpukoiden kypsyä välillä kattilaa ravistellen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla, limepippurilla ja tillillä tai ruohosipulilla.

Poista lopuksi avautumattomat sinisimpukat.

Tarjoa seuraksi vaaleaan leipää tai patonkia.

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiMarinoidut simpukatSinisimpukoita ja limettimajoneesiaKeitettyjä sinisimpukoita, currya ja sinihomejuustoaCurry-limettisimpukoitaViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
SinisimpukatPäivän reseptiHellapoliisiPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan