Sinisimpukoita valkoviinissä

Juhlavat sinisimpukat valmistuvat Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptillä kesän juhlaviin illallishetkiin yllättävän yksinkertaisesti.

3 annosta

  • 500 g eläviä sinisimpukoita
  • 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
  • 2 (savustettua) valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2-3 salottisipulia silputtuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • limepippuria myllystä
  • ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna

Valmistusohje

Pese elävät sinisimpukat kylmällä vedellä ja poista ”parta.”

Kopauta simpukoita. Mikäli kuori ei sulkeudu, on simpukka kuollut, eikä sitä tule käyttää.

Kuumenna öljy kattilassa.

Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu salottisipuli.

Lisää valkoviini ja kiehauta.

Lisää sinisimpukat ja peitä kattila kannella.

Anna simpukoiden kypsyä välillä kattilaa ravistellen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla, limepippurilla ja tillillä tai ruohosipulilla.

Poista lopuksi avautumattomat sinisimpukat.

Tarjoa seuraksi vaaleaan leipää tai patonkia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!