Sinisimpukoita valkoviinissä
Juhlavat sinisimpukat valmistuvat Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptillä kesän juhlaviin illallishetkiin yllättävän yksinkertaisesti.
3 annosta
- 500 g eläviä sinisimpukoita
- 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
- 2 (savustettua) valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2-3 salottisipulia silputtuna
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- ripaus suolaa
- limepippuria myllystä
- ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
Valmistusohje
Pese elävät sinisimpukat kylmällä vedellä ja poista ”parta.”
Kopauta simpukoita. Mikäli kuori ei sulkeudu, on simpukka kuollut, eikä sitä tule käyttää.
Kuumenna öljy kattilassa.
Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu salottisipuli.
Lisää valkoviini ja kiehauta.
Lisää sinisimpukat ja peitä kattila kannella.
Anna simpukoiden kypsyä välillä kattilaa ravistellen noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla, limepippurilla ja tillillä tai ruohosipulilla.
Poista lopuksi avautumattomat sinisimpukat.
Tarjoa seuraksi vaaleaan leipää tai patonkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka