Sinisimpukoita valkoviinissä

Juhlavat sinisimpukat valmistuvat Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptillä kesän juhlaviin illallishetkiin yllättävän yksinkertaisesti.

3 annosta

  • 500 g eläviä sinisimpukoita
  • 2 rkl sitruuna-avokadoöljyä
  • 2 (savustettua) valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2-3 salottisipulia silputtuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • limepippuria myllystä
  • ½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna

Valmistusohje

Pese elävät sinisimpukat kylmällä vedellä ja poista ”parta.”

Kopauta simpukoita. Mikäli kuori ei sulkeudu, on simpukka kuollut, eikä sitä tule käyttää.

Kuumenna öljy kattilassa.

Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu salottisipuli.

Lisää valkoviini ja kiehauta.

Lisää sinisimpukat ja peitä kattila kannella.

Anna simpukoiden kypsyä välillä kattilaa ravistellen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla, limepippurilla ja tillillä tai ruohosipulilla.

Poista lopuksi avautumattomat sinisimpukat.

Tarjoa seuraksi vaaleaan leipää tai patonkia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja